Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:
"Darbeye iştirak suçundan ABD İstanbul Başkonsolosu hakkında da soruşturma açılmalıdır"

ANKARA (AA) - Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, FETÖ'nün darbe girişiminden 6 gün sonra, darbenin baş imamı Adil Öksüz'ün ABD İstanbul Başkonsolosluğu tarafından aranmasının, girişimdeki ABD rolünü açıkça ortaya koyduğunu belirterek, "Darbeye iştirak suçundan ABD İstanbul Başkonsolosu hakkında da soruşturma açılmalıdır." ifadesini kullandı.

Perinçek, yazılı açıklamasında, FETÖ darbesinin ABD güdümlü olduğu gerçeğini kanıtlayan yeni bilgilerin bizzat savcılar tarafından basına açıklandığını bildirdi.

Öksüz'ün FETÖ darbesinin merkezindeki adam olduğunu aktaran Perinçek, "İtirafçı generallerin verdikleri ifadelere göre, Adil Öksüz, darbeyi planlayan merkezin başındadır. Yapılan planı Pensilvanya'da Fethullah Gülen'e götürmüştür ve onun onayını aldıktan sonra plan uygulamaya konmuştur." açıklamasında bulundu.

Adil Öksüz'ün darbe girişiminden 6 gün sonra ABD Başkonsolosluğu tarafından arandığını vurgulayan Perinçek, başkonsolosluğun Öksüz'ün darbedeki yönetici rolünü bildiğini, çünkü olayın gazete manşetlerinden kamuoyuna duyurulduğunu bildirdi.

Bu görüşmeyle ABD İstanbul Başkonsolosluğunun baş suçlu Adil Öksüz ile ilişkisinin bütün çıplaklığıyla ortaya çıktığını iddia eden Doğu Perinçek, şunları kaydetti:

"ABD Başkonsolosluğunun 15 Temmuz darbesi suçuna iştirak ettiği gözükmektedir. Bugüne kadar darbenin İncirlik'teki karargahtan yönlendirildiği konusunda ciddi bilgiler vardı. Bu bilgiler, bizzat Başbakan Binali Yıldırım tarafından kamuoyuna açıklandı. Şimdi yeni bir kanıt daha savcılar tarafından elde edilmiş bulunmaktadır. Darbe gecesi çeşitli televizyon kanallarından ve sosyal medyadan defalarca açıkladığımız gibi FETÖ darbesinin arkasındaki küresel güç ABD'dir. FETÖ darbesi suçuna katılanların Amerikalı olması, suçu ortadan kaldırmaz. Suçlu, Amerikalı olsa da suçludur. Darbeye iştirak suçundan ABD İstanbul Başkonsolosu hakkında da soruşturma açılmalıdır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.