Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek: Darbeyi, Abd'nin Gayrimeşru Çocukları Yapmıştır

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek: Darbeyi, Abd'nin Gayrimeşru Çocukları Yapmıştır
Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, "Darbeyi, ABD'nin gayrimeşru çocukları yapmıştır. Yaşanan olaylardan, bu kadar şehit ve mücadelelerden sonra tiyatro veya senaryo gibi görmek, çok yanlış" dedi

İZMİR (AA) - Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili, "Darbeyi, ABD'nin gayrimeşru çocukları yapmıştır. Yaşanan olaylardan, bu kadar şehit ve mücadelelerden sonra tiyatro veya senaryo gibi görmek, çok yanlış." dedi.

Doğu Perinçek, partisinin İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, kanun hükmünde kararnameyle Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik değişiklikleri eleştirdi.

"Kararnamenin kökünün dışarıda olduğu, FETÖ mensuplarının ordunun savaşta manevra yeteneğini kaybetmesine yol açacağını iddia ettiği yeni yapılanmayla ilgili bayram yaptığını" öne süren Perinçek, "Jandarmayı polisleştirmek, harp akademileri, askeri okullar ve asker hastanelerini kapatmak, Türk ordusunu hedef alan düşmanlarca desteklenecek uygulamalardır." ifadesini kullandı.

Perinçek, Genelkurmay Başkanlığı ve MİT'in, Cumhurbaşkanlığına bağlanmasının planlandığına dikkati çekerek, bunun hayata geçirilmesi durumunda milli iradeyi temsil eden Meclisin, hükümeti Genelkurmay ve MİT uygulamaları dolayısıyla denetleme imkanını kalmayacağını iddia etti.

Perinçek, iktidarın ordunun karşısında olmamasını isteyerek, "Bu kararnameden vazgeçilmesi için AK Parti seçmeni, yöneticileri, milletvekilleri ve tabanının, milli görevini yapacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Hükümetin, "emir komuta birliğine" karşı olduğunu açıkladığını ancak "emir komuta birliği" olmayan ordunun dünya üzerinde var olmadığını savunan Doğu Perinçek, bir soru üzerine şu değerlendirmelerde bulundu:

"FETÖ darbesini, sinemada, tiyatroda seyretmedik. Herhalde yerde akan kan, kırmızı mürekkep değil, mantar tabancaları da sıkılmadı, Türkiye savaş yaşadı. Bu tiyatro mu, bu son derece gülünç, artık ileri sürülmesi mümkün olmayan iddialar. Böyle bir kurguyu, bir tek Allah kurabilir, ne ABD ne CIA ne şu ne bu, böyle tiyatro sahneleyemez. Burada darbe, ABD-Türkiye savaşı yaşanmıştır. ABD, darbecilere açıkça sahip çıkmaktadır, (Bunlar benim çocuklarım) demektedir. Darbeyi, ABD'nin gayrimeşru çocukları yapmıştır. Yaşanan olaylardan, bu kadar şehit ve mücadelelerden sonra tiyatro veya senaryo gibi görmek, çok yanlış."

FETÖ'nün 40 yıldır devlette yuvalandığını anlattıklarını belirten Perinçek, "Fetullah Gülen'in darbenin arkasında olmadığını bilmeyen yok. Tüm kanıtlar ortada." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.