Uğur Özteke

Uğur Özteke

Vatandaş Hep Ulaşımdan Dertli

Vatandaş Hep Ulaşımdan Dertli

Pazar pazar siyaset başta olmak üzere can sıkıcı konulara girmek istemeyiz. Akıllı bir yazar genelde hem iktidarı över. Hele hele Pazar günleri fıkra, hikayeden söz ederek hem yöneticilerine şirin görünür hem de okuyucularını rahatlatır.

Ama biz hâla inat ve ısrarla sizlerden gelenleri, sizlerden duyduklarımızı kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyoruz.

BAŞKANLARIN KÜLTÜR TURLARI ŞEHİRLERE KAZANDIRIYOR

Dün sabahın köründe Mevlana türbesinin oralardayız. Meydanda Konyalıdan çok Konya dışından gelen yerli turistler var. Bunda da en büyük etken seçimler öncesi belediyelerin yapmakta olduğu kültür turları. Zamanın Belediye Başkanları artık akıllı, akıldı oldukları kadar da sınırları zorlayan hizmetlerinde tempo yükseltmiş durumdalar. Bu kültür turları vesilesi ile partililerine Türkiye’yi gösterirlerken, seçmende bu bahane ile görmediği yerleri görmüş oluyor.

BİR SARRAFIN SİTEMİ

Neyse konumuz bu değil. Biz de hafta sonu serin ama güneşli bir havada şehrin manevi atmosferinin göbeğinde hem güneşleniyoruz hem de gözlem peşindeyiz. Konya’nın hem iş dünyasından hem de hayır hasenat işlerinden çok iyi tanıdığı bir sarraf abimiz bizi avel avel dolaşırken görünce çaya davet etti. Elimiz boş ya, biz de davete icabet ettik. Çay gelmeden abimiz direkt konuya girdi: “Uğur’cum senin bugünkü (Cumartesi) yazını okudum. Çok haklısın. Geçen gün bana da arkadan bir ceza geldi. İş Bankası’nın orada (Alaaddin tepesinin orayı kastediyor) 8.20’de emniyet kemersizmişim. Bir, emniyet kemersiz direksiyonda oturmam. İki, ben hiç o saatte oradan geçmem. 7’de dükkânımı açarım ve dükkândan da çıkmam. Şimdi bunu yazan adama ne yapacaksın? İtiraz etmek için de adliyede kapı kapı dolaşıp hakkımızı mı arayacağız? Ama bu millete çok yazık. Kimse seve seve ödemiyor. Hem yazık hem de günah” diyordu.

Abimiz yüzde yüz haklı. Ama alacağı yok(!).

GÖSTERMELİK MTA ÜST GEÇİDİ

İşte bizi tahminen gazeteden, televizyonlardan ve de sosyal medyadan takip eden bir dostumuz Cuma sabahı şunları yazıyordu; “Selam Uğur Hocam. Seni çok sevdiğimi biliyorsun ben de çevreye çok duyarlıyım. Askeriyeden emekli olduk ama hâla kerestecilerin orada çalışırım. Emekli parası yetmiyor. Eşim de kanser oldu kalınbağırsak yok. Esas senle paylaşacağım bu Şehitler Cami durağı. İşe gidip gelirken sabah akşam oradan geçmek zorundayım. Benim gibi her gün yüzlerce insan oradan geçer. Ve herkes her gün ölüm tehlikesiyle karşı karşıya. En yakın üst geçit baya bir uzak, çok kişide orda öldü. Sırf göstermelik MTA üst geçidi yapmışlar. Günde sayılı kişi geçer. Bizim bu sıkıntımızı işlemen mümkün mü? Ben bilemiyorum tabi uygun olur mu? Yardım edersen çok sevinirim sana kolay gelsin derim hocam. Şimdiden çok teşekkür ederim.”

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

"Senin baktığına herkes bakar; ama senin onda görebildiğini herkes göremez."

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Aykent Ayakkabıcılar Sitesi içerisinde sağdan gidiş gelişe uyduğumuz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR