Oktay Mermer

Oktay Mermer

Vatandaş işini bilir…

Vatandaş işini bilir…

7 Haziran’da seçim oldu, sonuçlar malum..

Demokrasi halkın sandıktaki öz iradesidir.  Öz iradedeki sonuca göre hükümet kurulması gerekir ama uygulama fiyasko.

Sayın Bahçeli;  7 Haziran'da yapılan Milletvekilliği Genel Seçiminin sonucunda hiçbir partinin tek başına iktidar olma imkanına kavuşamadığını, aziz milletin demokratik tercihinin bu şekilde somutlaştığını ve buna da saygı duymanın en temel demokrasi görevi olduğunu ifade etti.

En çok oyu alan parti % 41 ile AK Parti olmuştu. Cumhurbaşkanı yasa gereği hükümeti kurma yetkisini de AK Partiye dolayısıyla AK Parti genel başkanı Sayın Davutoğlu’na verdi.

Sayın Davutoğlu başta CHP olmak üzere barajı aşan diğer 2 partiye hükümet kurmak için kapılarını çaldı.

Sayın Bahçeli de daha görüşmenin başında koalisyon olmayacağını söylemesi ile koalisyon ihtimalleri bitmiş oldu. Şu andaki tabloda koalisyon yapabilecek yol gözükmüyor.

Sayın Davutoğlu, Elinden gelen bütün çabayı sarf etti. 9 Temmuz'dan bu yana olabilecek bütün yolları denediğine inanıyorum ama maalesef yanaşan olmadı.

Peki sonuç ne? Sonuç biz sizinle koalisyon kurmayız.

Peki buyurun siz kurun. Ben kurmam diğerleri kursun, ben ana muhalefet olurum. Yaa bu nasıl anlayış sizce.

AK Parti siz kurun biz dışarıda kalalım diyor, o da yok, şimdi ne olacak. Bekleyip göreceğiz.

Arkadaşlar bekleyelim de neyi bekliyoruz. Sınırımızdaki komşularımız da her gün patlamalarda ölen onlarca Müslüman.

Bir taraftan mülteciler, diğer taraftan koalisyon olmayız ama ortalığın karışmasına da katalizör oluruz, biz sırtımızı teröre dayadık diyen bir siyasi parti.

Peki bu halk size sormaz mı?

Siz göz göre göre erken seçime gideceksiniz de 7 Haziran’daki sonuçtan fazlamı oy alacaksınız? Nedir bu kadar erken seçime gitmenizin merakı inanın ben anlamadım. Tek başına iktidar mı olabileceğinizi sanıyorsunuz ya da oyunuzun artacağını mı?

AK Parti erken seçimi istese tamam deriz. Seçimden çıkan 1. Parti, oy oranı yüksek olması sebebi ve 3 partiye de çağrı yapıp hükümet kurmak istemesi halkın gözünde olumlu bir çaba içinde bulunan AK Parti’ye güveni daha da artırıyor.

Vatandaş sandıkta koalisyon diyor ama partiler biz istemiyor uz diyor.  Peki yarın erken seçim var bu vatandaş size oy verirken bir kez daha düşünmeyecek mi?

Kimse merak etmesin,  vatandaş bunları görüp değerlendirip işini bilerek sandıkta oyunu kullanacak.  Sandıkta şunu diyecek,  7 Haziran sonrası kim uzlaştı, kim tekere taş koydu, kim ekonomik dengeleri alt-üst etti,  kim iç huzuru bozdu bunların hepsini göz önüne alıp oyunu verecek.

AK Parti kızgınlığı ile teröre ışık tutan partiye oy verenler şu an çok pişman ama maalesef bu huzursuzluklara katkıda bulundular. Her yer huzur içinde ve ekonomik istikrar içinde iken, her gün şehit haberleri ne, ekonomik dalgalara maruz kaldık milletçe üzüntü içine girdik.

Bu ders bize pahalıya mal oldu ama bunu da görüp yaşayacakmışız.

Şimdi bir olmanın, diri olmanın ve iri olmanın zamanı.

Gün kin gütme değil, gün birlik beraberlik kardeşlik günü.  Bu düşünce ile hareket eder, siyasi partilerde biraz halka kulak verir ve aday belirlemede kendilerini temsile uygun liste oluştururlarsa bu vatandaşta gereğini yapar. Bundan kimse endişe etmesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR