Vatandaşın Dbp'li Belediyeden Mağduriyeti Sürüyor

Vatandaşın Dbp'li Belediyeden Mağduriyeti Sürüyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak ile DBP'li Meclis Üyesi Anlı'nın gözaltına alınmasına tepki bahanesiyle belediye yönetimince hizmetin aksatılması nedeniyle Diyarbakır'da vatandaşların mağduriyeti sürüyor

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasına tepki bahanesiyle belediye yönetimince hizmetin aksatılması nedeniyle Diyarbakır'da vatandaşların mağduriyeti sürüyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında 25 Ekim'de Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasının ardından DBP'li Büyükşehir Belediyesince kentte hizmet aksatıldı.

Belediye otobüslerinin hizmet vermediği kentte, otobüslerin Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü garajına çekildiği görüldü.

Okul ve iş yerlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldılar
Öğrenciler başta olmak üzere toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar, ulaşımda büyük sıkıntı yaşadı.

Uzun süre durakta beklemek zorunda kalan vatandaşlar, okula ve iş yerlerine yağmur altında yürüyerek gitmek zorunda kaldı.

Çöp yığınları oluştu
Belediye ekiplerince temizlik hizmeti verilmeyen kentte çöpler de toplanmadı.

Temizlik hizmetinin iki gündür kesintiye uğratılması, kentteki cadde ve sokaklarda çöp yığınları oluşmasına neden oldu.

"Halkın cezalandırılmasını doğru bulmuyorum"
Esnaf Ramazan Yılmaz, yaptığı açıklamada, belediyenin halka hizmet yeri olduğunu belirterek, vatandaşın mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.

Yılmaz, şöyle konuştu:

"Onların niyetleri teröre biraz daha hizmet yapmak, kendi ceplerini doldurmak ve kendi çıkarlarına çalışmak. Belediye Başkanı Kışanak'ın gözaltına alınması nedeniyle halkın cezalandırılmasını doğru bulmuyorum. Yıllardır belediye ellerinde ve Diyarbakır'ın hali ortada. Onlardan bir fayda çıkmadı. Onlardansa kayyum gelsin, millete faydalı olur. Halkın refahı için hizmet şart."

"Bir an önce kayyum atanmasını istiyoruz"
Esnaf Emrah Toprak, belediye hizmetlerinin aksatılmasını tasvip etmediğini söyledi.

Toprak, iş yerine gelirken çöplerin toplanmadığını gördüklerini, bu konuda mağdur edildiklerini anlatarak, "Bu yapılan haksızlıktır. Bu eziyet Kürt halkına yapılıyor. Çarşılarımıza baktığımda 'yazıklar olsun' diyorum. Diyarbakır'a hizmet için bir an önce kayyum atanmasını istiyoruz." diye konuştu.

"Bu soğukta ve çamurda okula yürüyerek gidiyoruz"
10. sınıf öğrencisi Emirhan Karaman, belediye otobüslerinin hizmet vermemesi nedeniyle okula yürüyerek gitmeye çalıştığını aktardı.

Mağdur olduğunu vurgulayan Karaman, "İki saattir durakta bekliyorum. Bu soğukta ve çamurda okula yürüyerek gidiyoruz. Belediyenin yaptığı büyük haksızlık." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.