Uğur Özteke

Uğur Özteke

Vatandaşın sesi oluyoruz

Vatandaşın sesi oluyoruz

Yazımıza başlamadan hemen önceden şunu belirtiverelim. Haber Merkezi’ndeki arkadaşlar aradılar “Abi sayfalarda yer yok. Reklam çok. Yazını kısa yaz” dediler. Bu nedenle bugün işi kısa tutacağız.

İki, birileri Büyükşehir ile ilgili yazdığımız yazıdan rahatsız imiş. Vallahi şunu çok net söyleyin dün öğlene kadar iki saat Büyükşehir’in göbeğinde Tahir Başkan’ın A takımının gözdeleri ile birlikte idik. Hepsi dua ediyor teşekkür ediyordu. Böyle bir duyum alınca olayı kurcalayayım dedim Başkan’ın sağ kolu, Başkan’ın asla böyle bir rahatsızlığı olmadığını beyan etti.

Gelelim yazımıza.

Aşağıdaki kareyi yine bir okurumuz çekip göndermiş.

 

foto-035.jpg

 

Bu bölge ile sekiz dokuz kare daha var. Ama yerimiz dar ya tek kare yeter.

Ve vatandaş öyle diyordu; “Uğur abicim burası yaka yolu alt geçidinin üstü. Sanırım Ticaret İl Müdürlüğü’nün karşısı. Gazeteciler Cemiyeti’nin yanı. Tren yolu bitişiği Gar’ın yanı, abicim burası yıllardır atıl durumda. Belediye gar içinde bulunan evleri restore etti. Amma gel gelelim dibinde bulunan bu alanı atıl durumdan kurtaramadı. Belki de burası gara aittir bilmiyorum. Ama bu alanın karşısında evler var. Bu evlerde oturan insanlar aileler var. Ve bu insanlar balkona çıkamamaktalar çünkü bu alana gelenin, kimin girip çıktığının, gelenlerin ne yaptıkları belli değilmiş. Yani şehir merkezinde kontrolsüz her şeye açık bir alan. Hoşça kal…”

…………

Evet şimdi bunu yazmak belediyeyi eleştirmek mi?

Bu alanı gören göz Büyükşehir’in bizzat Tahir Başkan’ın direktifi ile gar bölgesini nasıl ortaya çıkardığı restore edilen evlerle caddenin şekillendiğini hızlı treni kullanan yüzlerce insanın bu görüntü ile mutlu olduğunu biliyor.

Doğruya doğru, güzele güzel diyen eğriye eğri demesin mi?

Baksanıza hakaret yok, küfür yok, art niyet yok.

Ama illa ki yine de eleştiri yok diyorsanız. Amenna…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Güzellik, gençlik, para, makam ve gurur hepsini alır mezar.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Aziziye Caddesi’nde yasak parkı önleyebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR