Vatandaşlar Bayramda İstanbul'un Tadını Çıkardı

Vatandaşlar Bayramda İstanbul'un Tadını Çıkardı
Kurban Bayramı tatilini İstanbul'da geçiren vatandaşlar, sahillere, tarihi mekanlara, eğlence merkezlerine ve tema parklara akın ettiler

Bayram tatilinin 9 gün olması dolayısıyla vatandaşların bir kısmı tatilini şehir dışında geçirirken, İstanbul'da kalanlar bayramın tadını çıkarıyor. İstanbulluların en büyük sorunlarından olan trafik yoğunluğu da bu bayram tatilinde yerini boş yollara, cadde ve sokaklara bıraktı. Bayramın 3. gününde de sahil kenarındaki parklar, Sultanahmet, Eminönü ve Eyüp Sultan gibi tarihi turistik yerler, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekti. Çocuk, genç, ihtiyar, çok sayıda vatandaş, boğazdaki ve sahil kenarındaki parklarda piknik yaptı. Sahillerde çocuklar doyasıya eğlenirken, büyükler ise ağaçların altında dinlendi. Bayram tatilinde bazı vatandaşlar da Arnavutköy – Rumelihisarı taraflarında boğazın temiz havasını içine çekerek yürüyüş yaptı. Bayramda Eyüp Sultan Camisi'nde bayram duası ve ardından Haliç adalarını yakından ve yüksekten görebilecekleri manzara Pierre Loti'ye de ilgi gösterdi. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Pierre Loti'de, teleferiğe vatandaşların yoğun ilgisi gözlendi.

Çocuklar ve aileler parklarda eğlendi
Kurban Bayramı tatilinde lunaparklar, tema park ve çocuklar için eğlence merkezleri, ailelerin ve çocuklarının akınına uğradı. Bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlar, çocuklarıyla temaparkların olduğu eğlence merkezlerine gitti. Eğlence merkezindeki roller coaster, Tema Park'tan canlı müzeye, bowlingten 4D sinema gösterilerine kadar farklı alternatifler sunan eğlence dünyasında çocukları keyifli bir gün geçirdi. Çocukların ilgi odağı olan tema park içinde bulunan çarpışan araba ve atlı karınca gibi eğlence alanları da çocuklar ile doldu. Eğlence merkezlerinde, adrenalin tutkunları geç saatlere kadar eğlenirken aileleri de sohbet etme imkanı buldu.
İstanbul'da bayramı geçirenler mutlu
Bayramda tema parka gelen vatandaşlardan Gürel Keskin, "Bayramımız güzel geçiyor. Tema parkta çocuklarımızla eğlenmeyi tercih ediyoruz. Genellikle de bayramda İstanbul'da olmayı tercih ediyoruz. Hava güzel olduğu için tema parkları tercih ettik. Bayramda İstanbul'da olmak güzel."dedi.
 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.