Vatandaşlar Yenikapı Mitingini Bekliyor

Vatandaşlar Yenikapı Mitingini Bekliyor
Ankara'da "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, liderleri Yenikapı'da düzenlenecek mitinge davet etmesini, birlik ve beraberliğin pekişmesi için fırsat olarak nitelendiriyor

Başkentte "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, siyasi parti liderlerine "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılarak birer konuşma yapmaları davetinde bulunmasını, birlik ve beraberliğin pekişmesi için fırsat olarak değerlendiriyor.

Kızılay'da demokrasi nöbeti tutan vatandaşlardan Çiğdem Dönmezbaba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demokrasi mitinginin, birlik ve beraberlik adına önemine işaret etti.

Bu süreçte "şer gibi görünenin aslında hayır getirdiğini" belirten Dönmezbaba, "İnşallah bu birlik ve beraberlik devam eder. Dış tehditlerle ülkemizin gelişmemesinde etkisi olanları, inşallah bu birlik ve beraberlikle yeneriz." dedi.

Nöbette 19'uncu güne girdiklerini ifade eden Dönmezbaba, bu süreçte gösterilen dirayetin, milletin hiçbir şekilde yenilmeyeceğinin işareti olduğunu vurguladı.

İnsanlardaki bu ayaklanışın en büyük nedeninin, PKK terörünün bitmeyişi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dik duruşu olduğunu dile getiren Dönmezbaba, "Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, sağlam kişiliği ve kimliği, insanları daha bir kendine getirdi. Her zaman onun yanındayız. Hak ve batılın mücadelesi, sonuna kadar devam edecek. Devlet Bahçeli'nin, ülkücü kardeşlerimizin Gezi olaylarına karışmasını engelleyip, onları burada birleştirmesi gurur verici bir olay." diye konuştu.

-"Millet için bir olma mücadelesi verilmesi lazım"


Demokrasi nöbeti tutan Hüseyin Yılmaz da darbe girişiminin herhangi bir partiye değil, devlet ve millete yapıldığını söyledi.

Darbe girişimini "FETÖ'nün Türkiye'yi ele geçirme projesi" olarak nitelendiren Yılmaz, "Şu an siyasi partilerin tamamının bir araya gelip siyasi görüşlerini kenara bırakması, devlet, millet için bir olma mücadelesi verilmesi lazım. Başından beri bu yapının muhalifiydim ama bu kadar ileriye gideceklerini düşünemezdik." dedi.

-"Bu AK Parti, MHP, CHP meselesi değil"


Semra Taşdelen ise Türkiye'nin bir olma zamanının geldiğini, kendisinin de pazar günü Yenikapı'ya gideceğini belirtti.

Milli birlik ve beraberliğin Yenikapı mitingiyle taçlanacağını vurgulayan Taşdelen, "Bu olay kesinlikle kimlikleştirme meselesi değildir. Bütün milletin bir olma zamanı. Bu AK Parti, MHP, CHP meselesi değil. Devlet Bahçeli'ye bu konuda milli duyguyla hareket ettiği için vatandaş olarak çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.