Vatandaşlardan 15 Temmuz Açıklaması

Vatandaşlardan 15 Temmuz Açıklaması
Sakarya'da bir grup vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine karşı halk direnişinin yıl dönümü gecesi valiliğe yapılan ziyaretin bazı basın yayın organlarınca çarpıtıldığını öne sürerek kınadı- Grup adına konuşan eski AK Parti Sakarya Milletvekili İnci:- "Hain

SAKARYA (AA) - Sakarya'da bir grup vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı halk direnişinin yıl dönümü gecesi valiliğe yapılan ziyaretin bazı basın yayın organlarınca çarpıtıldığını öne sürerek tepki gösterdi.

Adapazarı ilçesindeki bir kafede grup adına basın açıklaması yapan eski AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci, 15 Temmuz'un, İstiklal Savaşından bu yana Türkiye'nin karşılaştığı en büyük tehlike olduğunu söyledi.

Milletin, 15 Temmuz'da hainlere karşı verdiği mücadele ile şahlanışını ifade ettiğini belirten İnci, "Türkiye, 15 Temmuz'da en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla vermiştir. Aziz milletimiz darbeye karşı canını ortaya koyarak, tarihe adını bir kez daha altın harflerle yazdırmıştır. Bayrağımızı indirtmemiş, ezanımızı dindirtmemiştir. 15 Temmuz gecesi milli iradeyi hiçe sayanlar bir tek şeyi hesaba katmadı, egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir." diye konuştu.

İnci, milletin cesareti ve ferasetiyle bu bela ve fitnenin durdurulduğunu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Milletimiz, demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durmuş, canı pahasına değerlerini savunmuştur. Hain darbe girişiminin yıl dönümünde bizler bir yıl önce olduğumuz yerde, Sakarya Valiliği önünde bulunmak istedik. Orada, yine bir yıl önceki kalkışma sırasında ilk salayı okuyan ve ilk anonsu yapan hocamız sala okudu. Ardından Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu ile makama çıkarken de aynı bir yıl önce olduğu gibi, tekbir getirildi. 15 Temmuz'un yıl dönümünde samimi duygularla valimize yaptığımız ziyaret birtakım yayın kuruluşlarınca bilinçli olarak çarpıtılmış hem bizlere hem de sayın valimize yönelik bir iftira kampanyasına dönüştürülmüştür. Bundan bir sene önce kurşunların ve ölümün gölgesinde girdiğimiz valilik makamına, bu yılın 15 Temmuz'unda aynı ruh ve aynı hassasiyetle, aynı tekbirlerle girerken dost ve düşman herkese şu mesajı veriyorduk, valiler gelip geçici olsa da valilik makamı kalıcıdır."

15 Temmuz gecesi sokakları, meydanları doldurarak, inançları, vatanları, bayrakları, özgürlükleri, gelecekleri için darbecilere meydan okuyan vatandaşların her birine ayrı ayrı şükranlarını sunduklarını belirten İnci, "Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize bir kez daha geçmiş olsun diliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, bu hain darbe girişimini savuşturan aziz milletimizi de saygıyla selamlıyoruz." dedi.

İnci, bugün itibariyle Sakarya 15 Temmuz Demokrasi Derneğini kurduklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.