Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Ve Gekas Geri Döner

Ve Gekas Geri Döner

Sportoto Süper ligin 26. haftası iki yeşil beyazlı takımının mücadelesine sahne oldu. Kendi Evinde oyun ve skor bulmada problem yaşayan Bursaspor’a birde taraftarından yoksun olması eklenince Torku Konyaspor baskı kurabileceği bir maç olmasını bekliyordum. Ama sahada herkesi ve beni şaşırtan iki takım vardı  özellikle ilk yarıda ne Bursa ne Konya tarafında bir ışık yoktu, maç bitse de gitsek diyen iki takım gördük.  Torku Konyaspor son haftalardaki kötü gidişe dur demek amacıyla çıktığı maçta doğrusu ışık vermedi.

Kritik haftalara girilirken, oyundan çok alınan skor önemliydi. Torku Konyaspor Gekas’ın geri dönüşü ile bulduğu iki golle üç puanı almasını bildi. Bu maçın Torku Konyaspor yanında Bursa açısından da önemli idi Torku Konyaspor belki kritik bölgeden çıkamadı ama Bursaspor’u bir nevi ateş hattının içine çekti.

Gekas’ın bu takım için ne kadar önemli olduğunu bir defa daha gördük. 3 kere pozisyona girmesine rağmen 2 gol yapmayı başardı. Maç artık bitti denilen bir ortamda skorunda etkisiyle Mesut Bakkal bir talihsizlik olmasın diye gelecek haftadaki maçı da düşünerek etkili oyuncuları sahadan aldı. son on dakikada oyuna giren 3 oyuncu etkisiz kalınca Bursaspor son dakikalarda gol bulmayı başardı. Bu bölümde Erdinç’te ikinci sarı kartla oyundan atılınca, son dakikalar panik içinde geçmesine neden oldu. Buna rağmen 3 puan almayı başardılar zaten önemli olanda buydu. Kibong  uzun süredir oynamamasına rağmen çok fazla sırıtmadı.

Bursaspor maçında etkisiz oyun ile 3 puan almayı başardılar. Futbolda kötü oynarken de kazanmak önemlidir, Torku Konyaspor bugün bunu başardı. Ama bu maç gelecek haftaki maç için asla ölçü olmaz. Büyük maçlarda oyuncuları çok fazla motive etmeye gerek yoktur, bu oynanan oyun doğrusu biraz can sıksa da Konya’da ki atmosfer, özellikle alınan bu galibiyet sonrası çok daha farklı olacaktır. Bu durum takıma olumlu yansırsa Torku Konyaspor Galatasaray karşısında, Son haftaları saymayarak evinde oynadığı maçlarda iyi oynadığını düşünerek o maçta alınacak puan ya da puanlarla lige artık tutunacağımızı düşünüyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR