...Ve Selçuk Üniversitesi bayrağı dikti

...Ve Selçuk Üniversitesi bayrağı dikti
Selçuk Üniversitesi; Mevlana Üniversitesi tabelasının indirilmesinin ardından kampüs girişine bayrağını astı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından kanun hükmünde kararnameyle kapatılan Mevlana Üniversitesi, Selçuk Üniversitesine devredildi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, beraberindeki bir heyetle kapatılan Mevlana Üniversitesine geldi. Mühürlenen kapıların açılmasının ardından Şahin ve beraberindekiler, binada inceleme yaptı.

Şahin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, devletin ve milletin imkanlarıyla oluşturulmuş bir kurumun, devlete ve millete hizmet etmesi gerekirken, karanlık emellere hizmet ettiğini söyledi.

Bu çerçevede devletin bir takdir kullandığını ifade eden Şahin, "Devletimiz bu kurumu kapatarak bize teslim etti. Biz de bu kurumu, devletimiz ve milletimiz için hizmet edecek nesiller yetiştirmede kullanacağız. Bu yapı eşine az rastlanır bir ihanet şebekesine dönüşmüştü. Bu kurumları da hem para temini için hem de insan temini için kullanır hale gelmişlerdi. Biz bunları aslına döndüreceğiz." dedi.

İtfaiye vinci yardımıyla üniversite binasının girişinde ve diğer bölümlerinde bulunan levhaların tamamı sökülerek, yerine Selçuk Üniversitesi bayrağı asıldı.(Muhammed Esad Çağla)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.