İlker Kırnaz

İlker Kırnaz

Ve yarış başladı sayın seyirciler

Ve yarış başladı sayın seyirciler

Konyaspor belki de kendisi için sezonun en kritik dönemecine deplasmanda oynadığı İstanbul Başakşehir karşılaşmasıyla girdi. 20 gün sürecek olan bu süreçte birbirinden zorlu 6 karşılaşmaya çıkacak olan Konyaspor, ilk sınavında istediğini alarak özgüven depolamış oldu.

Ligin ne yaptığını bilen birkaç takımından biri olan Başakşehir karşısına nispeten rotasyonlu sayılabilecek bir kadroyla çıkan Aykut Kocaman, oyuncularına ne kadar güvendiğini bir kez daha göstermiş oldu. Transfer sezonunun kapanmasının üzerinden 2 aya yakın bir süre geçmiş olmasına rağmen hala transferlerin yetersiz olduğunu savunanlara inat çoğu altyapıdan yetişmiş ve 2 sene öncesine kadar vasat altı bir performans sergileyen oyuncularıyla destan yazmaya devam ediyor Aykut Hoca. Beni tanıyanlar Aykut Kocaman’ı nasıl sevdiğimi ve sevginin de ötesinde nasıl saygı duyduğumu iyi bilirler. Aykut Hoca’nın bu cesur hamleleri ile kendisine olan saygım her geçen gün daha da artıyor. Ligin en hızlı hücuma çıkan ve sahada en iyi pozisyon alan takımı karşısına 3-4 rotasyon ile çıkabilmek inanın her yiğidin harcı değildir. Böyle bir dehaya sahip olduğumuz için oldukça şanslı olduğumuzu belirtmem gerekiyor.

Oyunun genelinde öncelikle rakibi etkisiz hale getirmeyi amaçlayan Konyaspor, belli dönemler hariç bunda başarılı oldu ve bu zorlu deplasmandan 1 puanla dönerek Braga maçına hazırlanmaya başladı. UEFA Avrupa Ligi’nde yarın kendi sahasında Braga ile oynayacak Konyaspor, yine kendi oyun sistemiyle alan daraltarak oynayacak ve ilk puanını ya da puanlarını almaya çalışacak. Portekiz liginin kalburüstü olarak nitelendirilebilecek takımlarından olan Braga da kendi sahasında Gent karşısında kaybettiği 2 puanın telafisi için Konya’da olacak. Konyaspor’un giderek yükselen takım performansı bu karşılaşma öncesi beni oldukça umutlandırıyor. En azından oyun disiplinine sadık kalarak 1 puan alabileceğimiz hatta ve hatta taraftarın doğru yerlerde doğru şekilde devreye girmesi durumunda kazanabileceğimiz türden bir maç olarak da görüyorum. Yeter ki sabırlı olabilelim ve takımın oyun performansına etki edecek olumsuz hareketlerde bulunmayalım. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İlker Kırnaz Arşivi
SON YAZILAR