Uğur Özteke

Uğur Özteke

Veda eden vekillerimiz için son kez…

Veda eden vekillerimiz için son kez…

Geçtiğimiz hafta söz verip Mustafa Kabakçı, Hüseyin Üzülmez, Gülay Samancı ve Ayşe Türkmenoğlu’ndan kısaca söz ettiğimiz vekillerimize bugün de yer vermeye devam edeceğiz.

Kerim ÖZKUL: Sayın Özkul üç dönem süresine katıldığı için artık vekil değil. Ama Konya adına bu dönem Sayın Özkul “Başbakan Danışmanı” olarak vekillikten çok daha önemli bir vasfa sahip. Bu konum 50 vekillikten daha da önemli. 

Mustafa AKIŞ: Yeni dönem için aday adaylarının listesi açıklandığı gün AK Parti’de bu şehrin yüzde 99’nun ters köşe olduğu tek isim idi Sayın Akış. Sadece AK Parti cenahı değil şehir için en büyük sürpriz olan sayın vekilin yeni dönemde niye vekil olmadığının en doğru cevabını her halde zaman gösterecek.

Faruk BAL: MHP’nin Konya için efsane ismi artık yok. Sayın Bal için yıllardır aynı şeyi söyleyip savunuruz. Bizde dahil kimse nedenini bilmiyor ama o ilk yıllarda dokunun bozulması ile MHP içerisinde ki Bal fobisi de böylece bitmiş oldu. Sayın Bal’ın bu dönem aday adayı olmaması bizim için sürpriz olmadı ama kesin listeler açıklanıncaya kadar MHP’li aday adayları bile bu duruma inanamıyorlardı.

Harun TÜFEKÇİ: Üç dönem vekilliğine takılan bir başka isim Sayın Tüfekçi. Harun Tüfekçi kendine özgü yapısı ile çalışarak iyi niyetle başarılı olmaya bölgesine ve şehre bir şeyler kazandırmaya çalıştı.

İlhan YERLİKAYA: Parti içerisinde yüzde ellilik bir kesimin yine aday gösterilir diye beklediği İlhan hocanın yeni listede yer almaması öyle fazla da sürpriz değildi. Zaten kendisi de bu durumu bekliyordu. Önümüzdeki dönemde Sayın Yerlikaya’dan da başka konumlarda istifade edilebilir diye düşünüyorum.

Cem ZORLU: İşte partinin kendine özgü yenilikçi ilahiyatçı vekili Sayın Zorlu listeler kesinleşinceye kadar en çok konuşulan hatta yer yer de tartışılan isimdi. Vekillikten önce Diyanet İşleri Başkanlığı için de isminin geçtiğini öğrendiğimiz Sayın Zorlu’yu herhalde en çok kendi bölgesi Ereğli, ardından da Milli Eğitim bünyesindeki son atamalar yıprattı. AK Parti içerisinde Ereğli gerçekten kilit ilçelerin başında geliyordu. Nitekim Ereğli artık sadece AK Parti için değil şimdi MHP ve CHP için de aynı konumda.

Atilla Kart: İşte CHP’nin sadece Konya için değil ülke geneli için en çalışkan en aktif ismi, bu performansı ile de bizlerin gururu olmuş vekilimiz artık yok. Nedendir? Niçindir? Akılla izah eden biri çıkmadı. Dedikodu çok. Konuşan çok. Ama “Şunun içindir” diyen tek kişi yok. Sayın Kart da konuşmadı. Ama bu siyaset. Yine zaman içerisinde bunu da öğreneceğiz. Ama yiğidin hakkını vermek gerekirse Sayın Erdoğan’ın bile dikkatini çeken bu isim Konya adına çok çalıştı çok yoğun mesai verdi.

………….

İşte geçen haftadan başlayıp bugün tamamladığımız isimlerle yeni dönemde artık vekil olmayacak isimlerimizi kısaca hatırlamış olduk.

İyisi kötüsü ile çok sevdiğimiz ile ya da bir türlü sevemediğimiz ile bir siyasi dönemi daha geride bıraktık. En kızdığımızın bile art niyetli olduğuna asla inanmadık. Sadece ufuk ve yeterlilik konusunda kızdıklarımız oldu.

Zaten şehirde, zamanda herkese hak ettiğini bu dünya için yapacağını yapıyor.

Bunlar gelir geçer. 

Önemli olan hepimiz için Cenab-ı Allah’ım öbür dünyada hesabını veremeyeceğimiz işlerden korusun.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Demokrasi, çözülemeyen problemlere yaklaşık çözümler bulmaktır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hastanelerde randevu sistemine sadık kalmada sabırlı olduğumuz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR