Vekil Altunyaldız gündemi değerlendirdi

Vekil Altunyaldız gündemi değerlendirdi
AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Türkiye ve Konya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konya İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda konuşan Ziya Altunyaldız konuşmasına terör nedeniyle verilen şehitleri rahmet ve minnetle anarak başladı. Altunyaldız, Türkiye-İran ilişkilerinin geliştirilmesi adına önemli adımlar atıldığını belirterek, “Tahran-Ankara uçak seferlerinin 30 Mayıs itibariyle başlayacağı hususunu belirtmek istiyorum. Konya’mız da ilk defa tarifeli seferlerle uluslararası uçuşlara başlamış oldu. Bundan sonra inşallah arkasının geleceğini ümit ediyorum ve bu yönde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Haftada iki sefer olmak üzere Türk Hava Yolları’nın Cumartesi ve Pazartesi 30 Mayıs itibariyle başlıyor. Ve inşallah bu Konya-Tahran koridoru aslında İran’la Hazreti Mevlana ve Şems Hazretleri’nin kültüründe, ruhunda, anlayışında, irfanında ortaya koyduğumuz birlikteliği ve medeniyet anlayışımızı Konya-Tahran ve İran’ın diğer şehirleriyle bir ticaret ve ticaretin gelişimi alanına dönüştürmüş olacağız” dedi.

Küresel krize rağmen Türkiye’nin hedeflerinin yakalandığı belirten Ziya Altunyaldız, “Küresel krize rağmen bir taraftan üretimimizin artırılmasıyla yurt içi hasılamızın artırılması ve büyüme rakamlarımızın hedeflerimizi yakalaması söz konusu oldu. Diğer taraftan da hem iç ticarette, hem de uluslararası ticarette artışların sürdüğünü görüyoruz. Bu kapsamda mart ayı dış ticaret rakamlarını hep beraber izledik. İhracatımızda artış, ithalatımızda düşüş söz konusu oldu ve 2015 yılında cari açıktaki yüzde 26’lık daralmayla 43 milyar dolarlık cari açık 32 milyar dolarlara düştü. Türkiye’nin ana sorunlarından bir tanesinin cari açık olduğunu hep konuştuk” ifadelerini kullandı.
"SANAYİ ÜRETİMİMİZ ARTIYOR"
Altunyaldız, seçim çalışmaları sırasında millete verdikleri tüm sözleri yerine getirdiklerini kaydederek, "Birileri hendekler kazarken, milletin geleceğine kast ederken, bizler ülkemizin geleceği için çalışmaya devam ettik. Bu bağlamda ülke ekonomimiz büyüyor. Sanayi üretimimiz artıyor. Sanayi ve Ticaret Komisyonumuzda yaptığımız toplantılarla marka ve patent çalışmalarını şekillendiriyoruz. Bu çalışma ile ülkemizin ve üreticimizin bu konudaki birçok maddi ve manevi haklarını koruyoruz. Yine ülkemizin önünü açan nükleer enerji, güneş, rüzgar, jeotermal, kömür ve hidro enerji için çalışmalarımızı yapıyoruz" dedi.
Ülkemizin 55 yıldır darbe anayasası ile yönetildiğini söyleyen Ziya Altunyaldız, “Bir ülkede darbe olmuş, kişisel haklar gasp edilmiş, düşünce ruhu ortadan kaldırıldıysa o darbe anayasalarının devamı söz konusu olamaz. İşte bugün bizlerin yapacağı anayasa milli ve evrensel hakların tamamı ile anayasaya yerleştirildiği bir anayasa olacaktır. Bu anayasada bireyin hakları korunacak ve onun düşüncesini kısıtlayan hiçbir şey olmayacak. Bu bağlamda biz, AK Parti olarak milletimize verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Bu anayasada Başkanlık Sistemi, merkezde olacak. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde pek çok örnek var. Parlamenter sistem, artık ülkenin daha ileriye gidişini tam olarak sağlayamıyor. Bu bağlamda herkes iyi düşünmeli ve hiçbir ön yargıyı taşımadan Başkanlık Sistemi’nin farkını düşünmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Altunyaldız, terörle mücadele ile ilgili olarak da, "Devletimiz, hükümetimiz ve güvenlik güçlerimiz, terörün küresel işbirlikçilerine rağmen ve ülkemizin yürüyüşünü her türlü çalışmalarına rağmen bizim terörle olan mücadelemiz başarılı bir şekilde sürüyor. Son silah betona gömüleceği güne kadar bu mücadele de sürecek” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.