Çevreci Çetin

Çevreci Çetin

Vekillerin laf atma kirliliğine son

Vekillerin laf atma kirliliğine son

            Lütfen meclisten haberler verilirken çocuklarınızı ekrandan uzak tutunuz.

Koca koca adamlar-hatta hanımlar- dokunulmazlık zırhının arkasına sığınıp birbirlerine salladıkça sallıyorlar, maşallah.

            “Utanmaz ”, “Ahlaksız!”, ”Şerefsiz!”

            “Namussuz” ,  “Cibilliyetsiz”

“Bakan Bakan bana baksana sen !”

            “Yedik mi senin Bakanını al başına çal”

            Meclis Bütçe komisyonundan sayın vekillerin birbirlerine hitapları bunlar,

            Birde meclisten gelen haberlere bakalım, bu hakaretler bazen kavgaya dönüşüyor:

 “…….milletvekilleri ile ……… milletvekilleri arasında çıkan kavgada yaralı vekil sayısının 5 olduğu ortaya çıktı. “

“Meclis'te …..partili ve ……. Partili  milletvekilleri arasında kavga çıktı. Vekillerin birbirlerine tokmakla saldırdığı, bardakların havada uçuştuğu kavgada 4 kişi yaralandı.”

Çıkan kavganın ……. Partili bazı kadın milletvekillerinin, başkanlık divanına yürüyen ……. partili kadın milletvekillerine müdahalesiyle başladığı ,çıkan kavgaya erkek milletvekillerinin de karıştığını, Genel Kurul'da vekiller arasında tekme tokatlı kovalamaca yaşandığını bazı milletvekillerinin ise bardak fırlattığını,  milletvekili      M.Ç’in   çiçeklerin üstüne düştüğünü ve uzun süre yerinden kalkamadığı, çıkan arbede sırasında S.T'in de arada kalarak elinden yaralandığını açıkladı.

Yasa gereği “Milletvekilleri, mecliste kullandığı oy, söylediği söz, ileri sürdüğü düşünce nedeni ile parlamento dışındaki herhangi bir makam tarafından sorumlu tutulamazlar.” Tamam

Bu insanlar orada bizi temsil ediyor ve biz onları ülkeye hizmet etsinler diye gönderdik, çocuklarımıza kötü örnek olsunlar diye değil.

Ülkemizin çok zor bir dönemden geçtiği bu günlerde onlardan gerçek meselelerle uğraşmalarını, hakaret yerine  haklı eleştirilerini daha uygun cümlelerle  iletmelerini, kavga yerine dostluk sergilemelerini beklemek hakkımız değil mi?

ÇETİNCE: Laf ağızdan çıkmadan senin esirindir, ağızdan çıktıktan sonra sen onun esiri olursun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Çevreci Çetin Arşivi
SON YAZILAR