Uğur Özteke

Uğur Özteke

Veli Tolu temayüle girmiyor

Veli Tolu temayüle girmiyor

Daha dün dedik ki, “Bugünlerde mümkün olduğu kadar siyasete bulaşmak istemiyorum”. Ama ne yalan söyleyeyim kime selam versek, ya da kim “alo” dese siyaset. Vallahi şimdiden siyasete bulaşmak üzereyiz. Allah sonumuzu hayır ede.

Yalnız yine özellikle AK Partili politikacılardan ve AK Parti’den siyasete girmek isteyen aday adaylarından özür dileyerek küçük bir üzüntümü dile getirmek istiyorum.

Malum AK Parti’den siyasete girmeyi arzulayan 200’ü aşkın isim temayül öncesi dur durak bilmeksizin ilçeleri, teşkilatları, partili, partili yakını kimi bulurlarsa ellerini sıkıp, tebessüm edip, kendilerini anlatmaya çalışıyorlar. Yani isimlerinin bu insanların aklında kalmalarını sağlamaya çalışıyorlar.

Niye?

Çünkü temayülde bir yerlerde olmak istiyorlar. Haaa bu aday adaylarının pek çoğu da temayülünde sadece görüntüden ibaret olduğunu çok iyi biliyorlar.

Ama müracaat sonrası kendilerine “Gidin teşkilatlara kendinizi anlatın” denildi yaa. Onlar da bu talimatı en iyi şekilde yapabilme adına gece gündüz dağ tepe çalışmaya çalışıyorlar.

Bu iş gerçek anlamda insanlık, teşkilatçılık, partili olma adına ne kadar doğru ne kadar eğri orasını bilemem. Bu iş büyüklerin bileceği iş.

Ama daha bu hafta içerisinde yaşanmış bir olayı sizlerle paylaşarak siyasetin gerçek yüzünü ve ne demek istediğimi daha net anlatmaya çalışayım.

***

Aday adaylarından birisi bir ilçemize gider.

Tabii ki yanında ki heyeti ile. Vatandaşa AK Parti İlçe Başkanını ve bulacağı yeri sorar. Vatandaş tarif eder. Sonra birine daha sorarlar. O da tarif eder. İlçe Başkanı’nın iş yerine ulaşırlar. Başkan o anda bir traktörün tamir işi ile uğraşmaktadır. Aday adayımız selamını verir ve kendisini ayaküstü tanıtır. O arada traktörün yanında dört beş kişi daha ayakta beklemektedir. İlçe Başkanı elindeki aletle vidayı sıkıştırırken kendisine en son selam verip kendisini tanıtan şahsa döner ve “Aleykümselam. Söyleyin bakalım projeniz ne?” der… Meğer traktörün yanında başkanın işini bitirmesini bekleyen diğer isimler de başka aday adayları imiş.

***

Ben bu sevda için yollara düşen çaplı… lütfen dikkat… Tekrar ifade ediyorum.

Bunu da bire bir işittikten sonra çaplı, kaliteli isimler adına çok ama çok üzgünüm.

MEHMET BAYKAN SÖZÜNÜN ERİ İMİŞ

Cumartesi günü bir Vakıf Başkanımız ile yine kafa kafaya verdik sohbet ediyoruz. Dahası AK Parti’nin aday adayları üzerinde kendimizce ileri geri konuşup günaha giriyoruz. Bir ara Sayın Başkan, “Uğur Abi senin bizim parti ile ilgili yazdığın bazı yazılarına çok kızıyorum. İçerliyorum da ha. Ama ne diyeyim doğru da diyorsun. Bak sen bana 1.5 yıl önce bana bir özel sohbette Mehmet Baykan milletvekili adayı olacak. Ama Konya’dan değil İstanbul’dan olacak demiştim. Ben de gülüp geçmiştim. Dün bir grup sanayici ile aday adaylarına böyle bakıyoruz. Gazetede de Mehmet Baykan’ın İstanbul’dan ada yolduğunu okuyunca yine seni andık. Vallahi istihbaratın çok iyi. İnşallah Mehmet Bey’de İstanbul’dan vekil olur” dedi.

Önce ben şahıs olarak Sayın Baykan’a teşekkür ederim. Ne 1.5 yılı, adamcağız iki üç yıl önce bunu bize bizzat dedi. Ardından da Genel Müdür oldu. Biz yine söylenmesi gereken yerlere, duyurulması gereken yerlere bu durumu ilettik. Hatta yine yıllar önce Tahir Başkan’a bile söylemiştim. 

Bu vesile ile bizi bir kez daha haklı çıkarttığı için Sayın Başkan’a teşekkür edip yolun açık olsun diyoruz.

VELİ TOLU

Evet Sayın Veli Tolu’yu biz de basın yolu ile takip etmeye çalışıyoruz. Veli Başkan da dur durak demeden çalışıyor. İlçe ilçe mahalle mahalle geziyor. Eeee ne de olsa eski teşkilatçı. Ama bu arada bir şey daha duyuverdik. Meğer Veli Başkan temayüle yani sandığa girmeyecekmiş. Çünkü AK Parti’de Genel Merkez’in kararı ile MKYK üyeleri ile mevcut ve eski milletvekilleri temayüle girmiyormuş. Buna rağmen çalışan çabalayan Veli Başkan’ı da tebrik ederiz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hayal kırıklığı yaşamak istemiyorsan önünü görecek tedbirler almalısın...

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Dönüşlerde sinyal vermenin bir trafik kuralı olduğunu idrak ettiğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR