Velilere Kırtasiye Ürünleri Uyarısı

Velilere Kırtasiye Ürünleri Uyarısı
TESK Genel Başkanı Palandöken, bu yıl eğitim-öğretime yaklaşık 18 milyon öğrencinin devam edeceğini anımsatarak, velilere alışveriş öncesi uyarılarda bulundu

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, bu yıl eğitim-öğretime yaklaşık 18 milyon öğrencinin devam edeceğini anımsatarak, velilere alışveriş öncesi uyarılarda bulundu.

Eğitim-öğretim yılının başlayacak olması nedeniyle yaklaşık 2,5 milyar dolar pazar payına sahip kırtasiye sektörünün şimdiden hareketlendiğine dikkati çeken Palandöken, ailelerin, çocukları için alışveriş yaparken ürünlerin dış görüntüsüne kanmaması gerektiğinin altını çizdi.

Palandöken, "Yarınlarımızın umudu çocuklarımızın sağlıklarını korumalıyız. Kullanacakları kırtasiye malzemelerinin ve formaların fiziksel değil, kimyasal içeriğine dikkat edin. Yollarda eğreti tezgahlarda satılan albenili kırtasiye malzemelerinden uzak durulmalıdır. Çocuklarımızın sağlığını hiçe sayıp sadece kendi ceplerini ve kazançlarını düşünen fırsatçıların ekmeğine yağ sürmeyin." değerlendirmesinde bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının denetimleri sonucunda 100 kırtasiye ürününden 97'sinin güvenli hale geldiğini ifade eden Palandöken, açıklamasına şöyle devam etti:

"Tüketicilerin mutlaka ithalatçısı ya da üreticisi belli, etiketli, markalı olan ürünleri satın alması gerekiyor. 2013 yılında yüzde 18 olan zararlı ürün oranı 2014 yılında yüzde 11,2'ye düşmüştü. Buna rağmen 2015 yılında denetlenen 375 kırtasiye ürününün 15'inde sağlığa aykırı ve zararlı fitalat tespit edildi. Bu yıl yüzde 3 oranına düşerek ne kadar düzelme olsa da yine çocuklarımızın sağlığını piyasada satışı yapılan Uzak Doğu menşeli, parlak ambalajlı, markasız ürünler tehdit etmektedir. Bu tespitler vatandaşlarımıza rehber olmalı ve alacakları ürünlere çok dikkat etmelidirler. Çocuklarımız için özenerek alacağınız ürünler onların sağlığını tehdit etmemelidir. İthal ürünlerin menşesine ve markasına mutlaka dikkat edilmelidir. En önemlisi CE ve TSE uluslararası standart işaretleri aranmalı ve bu ürünler güvenilir yerlerden alınmalıdır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.