Venezuela'da Hapisteki Muhalif Liderin Zehirlendiği İddiası Asılsız Çıktı

Venezuela'da Hapisteki Muhalif Liderin Zehirlendiği İddiası Asılsız Çıktı
Hapisteki muhalif lider Lopez'in zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldığına dair sosyal medyada yer alan iddianın doğru olmadığı anlaşıldı

CARACAS (AA) - Venezuela'da, hapisteki muhalif lider Leopoldo Lopez'in zehirlendiğine dair sonradan asılsız olduğu anlaşılan bir iddia sosyal medyada yayıldı.

Venezuela'nın önde gelen gazetecilerinden Leopoldo Castillo'nun Twitter hesabından akşam saatlerinde yapılan bir paylaşımda, Lopez'in, Caracas'ın dışında tutulduğu askeri hapishaneden başkentteki bir hastaneye sevk edildiği, hastaneye getirildiğinde yaşam fonksiyonları durmuş olan muhalif siyasetçinin "zehirlendiğinin" sanıldığını ileri sürüldü.

Twitter'da yayılan iddia sonrası Leopoldo Lopez'in eşi Lilian Tintori, siyasetçinin sevk edildiği iddia edilen hastaneye giderek yetkililerden kocasının durumuyla ilgili bilgi istedi. Yetkililerin, Tintori'ye, Lopez'in hastaneye getirilmediğini söylemesinin ardından internette yer alan iddianın asılsız olduğu ortaya çıktı.

İktidardaki Sosyalist Parti lideri Diosdado Cabello, devlet televizyonunda katıldığı programda muhalif liderle ilgili ortaya atılan iddianın gerçek olmadığını bildirirken, programda kanıt olarak hapishane hücresinde Lopez'i gösteren 20 saniyelik bir video yayınlandı.

Görüntülerde hayatta ve sağlıklı olduğu görülen Leopoldo Lopez'in "Bugün 3 Mayıs saat akşam 9. Benden neden hayatta olduğuma dair bir mesaj yayımlamamı istediklerini bilmiyorum. Bu mesajı aileme ve çocuklarıma, iyi olduğumu göstermek için yolluyorum." sözlerini söylediği duyuldu.

ABD'nin Miami kentinde ikamet eden gazeteci Castillo, görüntülerin yayınlanmasının ardından, Twitter hesabının bilgisayar korsanları tarafından çalınmış olduğunu ifade ederek, paylaşılan yanlış bilgi için takipçilerinden özür diledi.

Lopez ile ilgili iddia, Venezuela'da nisan başından bu devam eden ve 30 kişinin hayatını kaybettiği hükümet karşıtı protestoların yaşandığı bir döneme denk geldi.

Lopez, 2014 yılında bugün yaşananlara benzer hükümet karşıtı protestolara önderlik ettiği ve halkı şiddete teşvik ettiği gerekçesiyle tutuklanmış ve 14 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.