Venezuela'da muhalefet liderine meydan dayağı

Venezuela'da muhalefet liderine meydan dayağı
CARACAS (AA) - Venezuela'da muhalefet ittifakının lideri Jesus Torrealba, başkent Caracas'ta gazetecilere açıklama yaptığı sırada bir grubun saldırısına...

CARACAS (AA) - Venezuela'da muhalefet ittifakının lideri Jesus Torrealba, başkent Caracas'ta gazetecilere açıklama yaptığı sırada bir grubun saldırısına uğradı.

Basın mensuplarıyla konuşurken Torrealba'ya yaklaşan, sosyalist yönetimin destekçisi 5-6 kişi, muhalefet ittifakının liderini yumruklamaya ve üzerine çeşitli objeler atmaya başladı.

Yanında koruması olmayan ve saldırganların elinden kaçmayı başaran Torrealba, kelliğine atıfta bulunarak, "İyiyim. Saçımın tek bir telini bile koparamadılar" şeklinde açıklama yaptı.

Yüzünde morluklar olan Torrealba, şiddet yanlısı grupların, meşru ve barışçıl protestoları durduramayacağını söyledi.

Jesus Torrealba ve muhaliflerden oluşan küçük bir grup, ülkede her gün dört saatlik elektrik kesintisi kararını protesto etmek için devlete ait elektrik şirketinin merkezine yürümeyi planlıyordu ancak polis, grubun gösterisine izin vermedi.

Venezuela'da her gün dört saatlik elektrik kesintisi yapılıyor. Enerji Bakanı Luis Motta, geçen hafta kesintinin 40 gün sürmesinin beklendiğini açıklamıştı.

Elektrik kesintisinin, ülkede giderek kötüleşen enerji krizi nedeniyle geçen haftalarda alınan enerji tasarrufu önlemlerinden biri olduğu bildirilmişti.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, daha önce de enerji tasarrufu amacıyla işçilerin iki ay boyunca cuma günlerini tatil ilan etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.