Venezuelalı Kadınlardan Protesto

Venezuelalı Kadınlardan Protesto
Hükümet karşıtı yürüyüşte beyaz tişörtler giyen binlerce kadın, "Biz kimiz? Venezuela. Ne istiyoruz? Özgürlük" sloganları attı

SANTIAGO (AA) - Venezuela'nın başkenti Caracas'ta binlerce kadın hükümete karşı yürüdü.

"Kadınların Baskıya Karşı Yürüyüşü" adı altında yapılan yürüyüşe, binlerce beyaz tişörtlü kadın katıldı.

Kadınların, "Biz kimiz? Venezuela. Ne istiyoruz? Özgürlük" ile Devlet Başkanı Nicolas Maduro aleyhine sloganlar attığı yürüyüşe, hapisteki muhalif lider Leopoldo Lopez'in eşi Lilian Tintori öncülük etti.

Ülkede mart sonundan bu yana devam eden hükümet karşıtı protestolarda 37 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı, onlarca kişi ise gözaltına alındı.

Venezuela Yüksek Mahkemesi, 31 Mart'taki kararıyla, mahkemenin önceki kararlarına riayet etmediği gerekçesiyle Kongre'nin yetkilerini üzerine almıştı. Muhalefet, bu kararın ülkeyi diktatörlüğe giden ve dönüşü olmayan yola soktuğunu savunmuş, başkent Caracas'ta halk sokaklara dökülmüştü. Tepkilerin ardından mahkeme, 1 Nisan'da kararını geri çektiğini açıklamıştı. Buna rağmen halk, erken seçim talebiyle protestolarını sürdürüyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.