Vergi borçluları ilan edilecek

Vergi borçluları ilan edilecek
Her bir vergi dairesine 250 bin lira ve daha fazla borcu olan mükellefler vergi dairelerinde ve Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde ilan edilecek

Maliye Bakanlığınca, her bir vergi dairesine 250 bin lira ve daha fazla borcu olan mükellefler, 15 Temmuz-15 Ağustos tarihlerinde vergi dairelerinde, 1 Eylül'den itibaren de Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinde ilan edilecek.

Bakanlığın "Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğde, kesinleşen vergi ve cezalar ile vadesi geçtiği halde ödenmemiş vergi ve cezaların açıklanmasına ilişkin usullerin Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile tespit edildiği hatırlatıldı.

Buna göre, Bakanlıkça bu yıl söz konusu açıklamalar, vergi dairesinin ilan koymaya mahsus yerlerinde asılmak suretiyle 15 Temmuz-15 Ağustos tarihlerinde Türkiye genelindeki vergi dairelerinde, 1 Eylül itibarıyla da GİB'in internet sitesinde yapılacak.

Söz konusu açıklama kapsamına, her bir vergi dairesine 250 bin lira ve daha fazla borcu olan veya bu tutar ve üzerinde kesinleşen vergi ve cezası bulunan mükellefler dahil edilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.