Vergi Haftası

Vergi Haftası
Vali Düzgün: "Bir ülkede huzur ve güven içerisinde ticari faaliyetlerin sürebilmesi ve ekonomik hayatın devam edebilmesi için devletin de güçlü olması gerekiyor"

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, bir ülkede huzur ve güven içerisinde ticari faaliyetlerin sürebilmesi ve ekonomik hayatın devam edebilmesi için devletin de güçlü olması gerektiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Düzgün, 27. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında, Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, grup müdürleri ile şube müdürlerini kabul etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Düzgün, Vergi Haftası dolayısıyla bütün vergi teşkilatının, yöneticilerinin ve vatandaşların haftasını tebrik ettiğini belirtti.

Kamu hizmetlerinin sürekli ve kalıcı olabilmesi için bütün devletlerin gelire ihtiyacı olduğunu, bu gelirleri de devletin mükelleflerden topladığını ifade eden Düzgün, şunları kaydetti:

"Bir ülkede huzur ve güven içerisinde ticari faaliyetlerin sürebilmesi ve ekonomik hayatın devam edebilmesi için devletin de güçlü olması gerekiyor. Her şeyden önce huzur ve güvenliğin olması gerekiyor. Ayrıca vatandaşlarımızın eğitim, sağlık, güvenlik gibi pek çok kamu hizmetinin karşılanabilmesi için mutlaka bu vergilerin toplanması gerekiyor. Vergi haftaları da mükelleflerle vergi idareleri arasında karşılıklı diyaloğun kurulduğu bir hafta. Vergi vermek aslında bir sorumluluk olmakla beraber aynı zamanda gönüllülük esasına göre olmalı. Çünkü o vatandaşlarımız huzur ve güven içerisinde o mesleklerine, iş hayatlarına devam edebilmeleri ve daha iyi ticaret yapabilmeleri için devletin güçlü olması son derece önemli. Bu duyarlılıkla bütün mükelleflerimizin de bu sorumlulukla gerekli bildirimlerini yapmalarını, devlet var oldukça milletin var olacağını ve kendilerinin var olacağının bilinci içerisinde devlete, millete karşı olan sorumluluklarının farkında olarak bu görevlerini ifa etmelerini diliyorum."

Özkök de 27. Vergi Haftası kapsamında eğitim ağırlıklı verginin tabana yayılması ve vergi bilincinin arttırılması amacıyla birçok okulda seminerler verileceğini aynı zamanda, vatandaşlara vergi bilincini aşılamayı hedeflediklerini bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.