Verizon İkinci Çeyrek Bilançosunu Açıkladı

Verizon İkinci Çeyrek Bilançosunu Açıkladı
Geçen senenin nisan-haziran döneminde 702 milyon dolar net kar yakalayan Verizon, bu senenin aynı döneminde 4,36 milyar dolar net kar elde etti - Bu yılın ilk çeyreğinde 307 bin abone kaybeden Verizon, bu senenin ikinci çeyreğinde 614 bin yeni aboneye sah

NEW YORK (AA) - ABD'nin en büyük cep telefonu operatörü ve internet sağlayıcısı Verizon, bu yılın ikinci çeyreğine dair bilançosunu açıkladı.

Verizon'dan yapılan açıklamada, geçen yılın ikinci çeyreğinde 30,53 milyar dolar gelir elde eden şirketin bu yılın aynı döneminde gelirinin 30,55 milyar dolara yükseldiği belirtildi.

Açıklamada, geçen senenin nisan-haziran döneminde 702 milyon dolar net kar yakalayan Verizon'ın bu senenin aynı döneminde net karının da 4,36 milyar dolara ulaştığı kaydedildi.

Şirketin hisse başına karının da geçen yılın ikinci çeyreğinde 0,17 dolardan bu senenin aynı döneminde 1,07 dolara yükseldiği bildirildi.

Verizon'ın net karındaki artışla beraber firmanın hisse başına değeri bugün New York borsasında yüzde 7,7 prim yaparken 47,81 dolardan günü tamamladı.

- İkinci çeyrekte müşteri sayısı arttı

Açıklamada, ayrıca, Verizon'ın bu yılın ikinci çeyreğinde müşteri sayısında da artış olduğu belirtildi.

Buna göre, şirket, bu senenin nisan-haziran döneminde 614 bin yeni abone aldı.

Verizon, bu yılın ocak-mart döneminde 307 bin abone kaybetmişti.

Uzmanlar, abone sayısındaki artışla ilgili olarak, 2011'den bu yana şirketin ilk defa abonelerine "sınırsız konuşma, mesajlaşma ve internet hizmeti" sağladığına işaret etti.

Verizon'ın internet şirketi Yahoo'yu 4,48 milyar dolar satın alması geçen ay tamamlanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.