Veterinerden gelen mesaj acısını tazeledi 

Veterinerden gelen mesaj acısını tazeledi 
'Nazlıcan' isimli köpeği çalınan Tankutalp Altunsoy'un acısı, veterinerden gelen “yarın Nazlıcan’ın kuduz aşısı var” mesajıyla yeniden tazelendi

Konya’da, yaklaşık iki hafta önce pitbull cinsi ‘Nazlıcan’ isimli köpeği çalınan Tankutalp Altunsoy'un acısı, veterinerinden gelen “Alp Bey yarın Nazlıcan’ın kuduz aşısı var” mesajıyla yeniden tazelendi. 
Olay, 15 Ağustos Salı günü merkez Karatay ilçesi Küçükkumköprü Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Tankutalp Altunsoy’un 4 aydır yanında bulunan ‘Nazlıcan’ isimli köpek, gece saatlerinde kimliği belirsiz bir kişi tarafından demir parmaklıklar arasından çekilerek çalındı. Altunsoy, köpeği için taktırdığı güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Görüntülerde bir kişinin bahçe kapısı önünden geçerken köpeği fark edip geri döndüğünü, ardından da sevdiği köpeği zincirinden tutarak demir parmaklıklar arasından çekerek çaldığını fark edince durumu polise bildirdi.

“Nazlıcan’ın sırası gelen aşısının mesajına üzüldük”
Köpeği çalınan Tankutalp Altunsoy, köpeğini bulmak için elinden geleni yaptığını söyleyerek, “Yaklaşık 20 gün önce çalınan köpeğim Nazlıcan'ın sahibiyim. Bence bana göre babası. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, Konya insanı olarak, Konya esnafı olarak, Konya halkı olarak. Birçok sosyal medya platformunda bu işin takibi yapılıyor. Polisler elinden geleni yapmaya çalışıyor, yapabildikleri kadar. Biz de bu işin peşindeyiz. Tabi bu arada da hem sevindirici hem üzücü şeyler olmaya devam ediyor. Mesela bildiğiniz üzere Nazlıcan cins bir köpekti. Pitbull'un staff cinsiydi. Bu köpeklerin veteriner kontrolünde olması gerekiyordu. Tabi bizim köpeğimizin veterineri yani aile hekimi gibi insanlarda aile hekimi gibi kendine özel veterineri vardı. 15 günde bir kontrolünü yapan, iğnelerini yapan, sağlık problemi olduğunda ilgilenen. Gerekirse insanları hastaneye yatırdığımız gibi. Böyle hayvan hastanesine yatırdığımız, ilgilenen doktorları vardı. Bizim Nazlıcanımızın da takibatını yapıyorlardı. Bir mesaj geldi, işte Nazlıcan’ın sırası gelen aşısının mesajıydı, gerçekten üzüldük. Yani bunu çalan insan bunun takibatını yapmayacak bir insan, yani tipinden belli zaten insan olsa o hayvanı çalmazdı” ifadelerini kullandı.

“Nazlıcan çalındıktan sonra uyku düzensizliği problemim başladı”
Nazlıcan’ı çalanın peşinde olduklarını söyleyen Altunsoy, “Onu yakaladığım yerde tutup hayvanat bahçesine bağışlarım yani, o derece ona sinirliyim, kızgınım. Ama senin peşindeyiz, arıyoruz köpeğimizi bulacağız seni de bulacağız. Sana tavsiyem bizim görmez tarafımızdan köpeğimizi gel aldığın yere güzelce bırak. Tabi ki çok üzüldüm. Normalde benim uyku düzensizliği problemim başladı, Nazlıcan’dan sonra. Ben köpeği annemin vefatından sonra edinmiştim, can olarak, evlat olarak. Yavaş yavaş onlarla alışmaya çalışıyordum. Böyle annemin yokluğuna. O köpek bir nebze beni oyalıyordu” şeklinde konuştu.

“Hayatıma bir can kesinlikle şarttı, ben onu Nazlıcan’la tamamlamıştım”
Nazlıcan’ın çalınma olayından sonra uyku probleminin olduğunu söyleyen Altunsoy, “İşimin haricinde Nazlıcan ikinci bir meşgale idi benim için. Çünkü artık kitap okuyarak, film izleyerek oyalanamaz hale gelmiştim. Yani benim hayatıma bir can kesinlikle şarttı, ben onu Nazlıcan’la tamamlamıştım. İki gün uyumadığımı biliyorum. Yani insanlara böyle şey geliyor, köpek değil mi? Ne kadar basit öyle değil arkadaşım bu iş. O köpeğin çalınması o derece o köpeğe eziyet edilmesi benim gerçekten psikolojimi bozdu. Sadece o köpeğe zarar vermedi. O köpeği çalan insan bana da zarar verdi. Hatta o köpeği seven insanlara, çoluğa çocuğa da zarar verdi. Yani o köpekle ilgili her gün benim yeğenlerim gelir mesela, amca haber var mı, amca bulundu mu, o çocukların bile psikolojisi bozuldu. Köpeğimiz ne zaman gelecek diyor, cevap veremiyorum. Anca kızıyorum, kovuyorum diyorum ki böyle şeyler sormayın Nazlıcan’ı hatırlatmayın. Yani bütün arkadaşlarıma diyorum. Artık bana Nazlıcan ile ilgili bir şey sormayın hatırlatmayın diye, o derece psikolojim bozuldu bu işten” ifadelerini kullandı. 

“Bulup getirene sürpriz ödül vereceğiz”
Köpeğini buluna ödül vereceğini aktaran Altunsoy, “Ödül öyle para ödülü vermeyeceğiz. Yani belki tatile göndereceğiz. Ne biliyim belki 1 aylık evinin kirasını karşılayacağız. Kafamızda var böyle yani arkadaşlarla planımız gerçek manada bu işle ilgilenen bir sürü benim arkadaşım var. Bir firmayla anlaşıp tatile göndereceğiz mesela yani. Tatile gidememiş birine bir sürpriz yapacağız. Yani bulana bizimde sürpriz bir hediyemiz olacak” dedi.

“Nazlıcan’ı çok özlüyorum, kaç gündür rüyalarıma giriyor”
Altunsoy’un yeğeni küçük Eylül Sare ise “Nazlıcan’ımı çok özlüyorum. O kaç gündür rüyalarıma giriyor. Korku rüyası görüyorum, onu özlüyorum onu ben çok seviyorum. Keşke onu kaçırmasalardı. O senin köpeğin değil niye çalıyorsun?” şeklinde konuştu. 
Eylül’ün ablası Ceren ise “Böyle Alp amcam bir yere gittiğinde mesela suyu bitmişti Nazlıcan’ın böyle dilini açıp bana bakıyordu. Ben de su döktüm içiyordu böyle yemeği falan bitince ona ben vermiştim. Çok oyun oynuyorduk. Onu çok seviyordum. Çok özledim. Köpeği geri getir, getirmezsen kızacağım, çok sinirlendim. Hep bekleyip duruyorum Nazlıcan’ı” ifadelerini kullandı.

20170829aw159432_02.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.