Çevreci Çetin

Çevreci Çetin

“VİCDAN POLİS”

“VİCDAN POLİS”

Polis kamu düzenini sağlamakla ama “Vicdan Polis” öncelikle bireyin düzenini sağlamakla görevlidir.

Benim en yakın dostumdur, o. Belki de sizde tanıyorsunuz onu.

İyiyi kötüyü, güzeli çirkini, doğruyu yanlışı, sevabı günahı Vicdan Polisinin yardımıyla seçebilirsin.

Ama o herkesle dost olmaz. Kiminle konuşacağını kimin yanında olacağını çok iyi bilir.

Akıl bari olan herkeste vardır aslında. Ama bazıları onu çoktan kovmuştur yanından.

O seninleyse yanlış yapmazsın, rahat olursun. Atacağın her adımda ona danışırsan en azından kalp huzuru ve gönlün rahatlığı duyarsın.

Toplumda meydana gelen pek çok olumsuzluk onunla olmayanların –vicdansızların- başının altından çıkar.

Kadına şiddet uygulayan, karşı cinse eziyet etmekten zevk alanın yanında Vicdan Polis yoktur. Her türlü ahlaksızlığı planlayan uygulayan, küçük çocukları taciz eden sapıkların yanına uğramaz.

Vicdan Polisiniz yoksa empati yapamazsınız. Aynı hadise benim başıma gelse ne yaparım diyemezsiniz. Karşınızdakinin acı çekmesi, sıkıntıya düşmesi hiç umurunuzda olmaz. Yoksula, düşküne, yolda kalmışa, ihtiyaç sahibine bir tekmede sen vurursun.

Bir iş bulmuşsundur. Vicdan Polisiniz yoksa işinizi doğru dürüst yapamazsınız. Vatandaşa bugün git yarın gel dersiniz. Aldığınız ücreti hak etmeyi değil daha fazla kazanmanın telaşına düşersiniz. Şükretmeyi unutursunuz. Para ve mevki hırsı gözünüzü kör eder.

Büyük bir iş adamı olabilirsiniz ama Vicdan Polisiniz yoksa daha çok kazanç uğruna yanınızda çalışanların emeğini sömürür, uç kuruşa talim ettirir, kendiniz yatlarda katlarda en lüks arabalarda gezersiniz.

Arabanıza bindiniz trafiğe çıktınız. Vicdan Polisiniz yoksa hiçbir kural tanımız basarsınız gaza. Yolların kralı olursunuz. Makas atmayı, kırmızıda geçmeyi, kafana göre takılmayı marifet sayarsınız.

Ülkenin bir tarafından adı konmamış bir savaş yaşanırken, Vicdan Polisi olmayan sorumsuzlar vur patlasın çal oynasın hayata devam ederler. Vefa nedir, Şehit nedir, Gazi nedir? Bilemezler. Saygı gösteremezler.

Vicdan Polisi olmayanlar kendinden başkasına değer vermezler. Hayata tepeden bakar herkesi küçümserler. Onlar için hayatın merkezi kendileridir. Utanmayı, arlanmayı, duygulanmayı unutmuşlardır.

Vicdan Polisi olmayanlar kamu malına, bireylerin malına zarar vermeyi, yakmayı yıkmayı, devletin güvenlik kuvvetlerine silah çekmeyi, vatan haini olmayı kabul eder, dış mihraklara uşaklık etmeyi, terörist olmayı, teröriste yardım ve yataklık etmeyi marifet sayarlar.

Vicdan Polisi olmayanlar daha fazla para kazanmak, daha fazla mal mülk sahibi olmak uğruna hepimizin ortak geleceği olan çevre değerlerine zarar verirler. Havayı kirletir, sulak alanlara atıklarını boşaltır, verimli tarım topraklarını işgal ederler.

Vicdan Polisi olmayanlar yetişmesi yüzyıllar alan asırlık ağaçları bir gecede keserler. Yeşil dokuya zarar verirler. Yeşilliklerde piknik yapar çöplerini orta yerde bırakıp giderler.

Vicdan Polisi öyle bir dosttur ki; onunla olanlara Vicdan sahibi olmayanlara Vicdansız denir.

Vicdansızların unuttuğu tek şey vardır. O da her şeyi bir görenin olduğu ve günü geldiğinde bunların hesabının sorulacağı gerçeği. Çünkü onların yaptığı her olumsuzluk bir kul hakkıdır. Bu hakkın, ama bu dünyada ama öbür dünyada hesabı mutlaka sorulacaktır.

Hesap vermeyecek olanlar kutsal vatan toprağı uğruna, ülkemizin bekası uğruna canını feda eden kahraman güvenlik güçlerimizdir, şehitlerimizdir.

Bu vesile ile Polis Teşkilatımızın 171.ci kuruluş yıl dönümünü tebrik eder, sağlık ve mutluluk içinde nice hayırlı ve vicdanlı işlere imza atmalarını dilerim.  Aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimize acil şifalar temenni ediyorum.  Allah(c.c) yar ve yardımcıları olsun inşallah.

ÇETİNCE: Herkesin Polisi Kendi Vicdanıdır. Vicdan Polisine Sahip Çık.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Çevreci Çetin Arşivi
SON YAZILAR