Vildan Atasever Kürtçe Dersinden Sonra Lazca Öğrenecek

Vildan Atasever Kürtçe Dersinden Sonra Lazca Öğrenecek
Ünlü oyuncu Vildan Atasever zorla göçe sürüklenecek bir ailenin drama öyküsünü anlatacağı filmde oynayacağı rol için şimdiden Kürtçe eğitim almaya başladı.

‘Ge­ce­’ ad­lı si­ne­ma fil­min­de rol alan Vil­dan Ata­se­ver Kürt­çe’­yi uzun za­man­dır öğ­ren­mek is­te­di­ği­ni be­lir­ti ve Kürt ar­ka­daş­la­rı­nın da yar­dı­mıy­la Kır­man­çi leh­çe­si­ni çat pat ko­nuş­ma­ya baş­la­dı­ğı­nı söyledi.

”Lazca’yı öğrenmek istiyorum”

Altın Portakal ödüllü oyuncu Vildan Atasever, “Bir di­li öğ­re­nin­ce bir mil­le­tin kül­tü­rü­nü de öğ­re­ni­yor­sun. Şim­di­lik ar­ka­daş­la­rım­la pra­tik­ler ya­pı­yo­rum. Kürt­çe dı­şın­da Laz­ca­’yı da öğ­ren­mek is­ti­yo­ru­m” dedi.

Ge­len tek­lif­le­ri de­ğer­len­di­rir­ken gi­şe ve­ya sa­nat fil­mi di­ye ayır­ma­dı­ğı­nı be­lir­ten Ata­se­ver, “Be­nim için önem­li olan oku­du­ğum se­nar­yo, oy­na­ya­ca­ğım ka­rak­ter ve fil­min yö­net­me­ni­” di­ye ko­nuş­tu.

Deniz Çakır’da Kürtçe öğreniyor

De­niz Ça­kı­r da Aş­kın Di­li Yok isim­li di­zi­de oy­na­ya­ca­ğı rol için Kürt­çe ders­leri al­ma­ya baş­la­dı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.