VİOP'ta endeks kontratı güne yatay başladı

VİOP'ta endeks kontratı güne yatay başladı
İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yatay başladı. Nisan vadeli...

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yatay başladı.

Nisan vadeli endeks kontratı, açılışta en düşük 105.525 ve en yüksek 105.750 puanı gördükten sonra şu dakikalarda önceki kapanış seviyesinin 25 puan altında 105.650 seviyelerinde dengelendi.

Dün güne yükselişle başlayan ve 106.350 puana kadar çıkan endeks kontratı, bu seviyeden gelen kar satışlarıyla kazançlarının bir kısmını geri vererek günü yüzde 0,55 artışla 105.675 puandan tamamlamıştı.

Analistler, bugün Avrupa ve ABD'de imalat ile hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini belirterek, endeks kontratında 106.100 seviyesinin direnç, 104.700 seviyesinin destek konumunda bulunduğunu dile getiriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.