VİOP'ta endeks kontratı güne yatay başladı

VİOP'ta endeks kontratı güne yatay başladı
İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında (VİOP) haziran vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yatay başladı. Açılışta...

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında (VİOP) haziran vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yatay başladı.

Açılışta en düşük 96.750 puanı gören endeks kontratı, şu dakikalarda önceki kapanışın hemen altında 97.100 seviyelerinde dengelendi. Dün en düşük 200 günlük hareketli ortalamasının bulunduğu 95.000 puana kadar gerileyen endeks kontratı, gelen tepki alımlarıyla kayıplarının önemli bir kısmını telafi ederek günü yüzde 1,12 azalışla 97.125 puandan tamamlamıştı.

Bugün ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi ile yurt içi piyasalar kapandıktan sonra açıklanması beklenen kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye değerlendirmesinin takip edileceğini ifade eden analistler, endeks kontratının 95.000 seviyesinin destek, 97.500 ve 98.400 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu kaydediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.