Viop'ta Endeks Kontratı Güne Yatay Başladı

Viop'ta Endeks Kontratı Güne Yatay Başladı
İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) haziran vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yatay bir seyirle 117.900...

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) haziran vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yatay bir seyirle 117.900 seviyelerinden başladı.

Endeks kontratı, açılışta en yüksek 117.950 puanı görmesinin ardından önceki kapanışın hemen üzerinde 117.900 seviyelerinde dengelendi. Dün 119,300 puana kadar çıkan endeks kontratı, bu seviyelerde etkisini artıran kar satışları ile düşüşe geçerek günü önceki kapanışına göre yüzde 0,40 azalışla 117.875 puandan tamamlamıştı.

Analistler, bugün yurt içinde açıklanacak enflasyon verisinin piyasaların odak noktasında olacağını, yurt dışında ise Avro Bölgesi büyüme ve ABD'de yoğun veri akışının izleneceğini kaydetti.

Akşam saatlerinde açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı öncesinde piyasalarda dalgalı seyrin devam edebileceğini belirten analistler, teknik açıdan endeks kontratında 119.300 seviyesinin direnç, 117.500 seviyesinin destek konumuna geldiğini bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.