Viop'ta Endeks Kontratı Güne Yükselişle Başladı

Viop'ta Endeks Kontratı Güne Yükselişle Başladı
İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yaklaşık yüzde 0,1 yükselişle...

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yaklaşık yüzde 0,1 yükselişle başladı.

Endeks kontratı, açılışta en yüksek 109.200 puanı görmesinin ardından önceki kapanışın 75 puan üzerinde 109.100 seviyelerinde dengelendi. Dün güne negatif bir başlangıç yapan endeks kontratı, spot piyasada banka hisselerinde etkili olan satışların etkisiyle gün boyu düşüş eğiliminde hareket etti ve günü yüzde 0,89 azalışla 109.025 puandan tamamladı.

Analistler, bugün yurt içinde ekonomi güven endeksi, yurt dışında ise Almanya'da öncü enflasyon ve ABD'de 2016 yılı 4'üncü büyüme başta olmak üzere hareketlenecek veri trafiğinin takip edileceğini dile getirdi. Teknik açıdan endeks kontratının 108.500 seviyesinin kısa ve orta vadeli yön açısından önemli destek konumunda olduğunu söyleyen analistler, yükselişlerde ise 109.500 seviyesinin direnç konumuna gelebileceği tahmininde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.