VİOP'ta endeks kontratı güne yüzde 1 düşüşle başladı

VİOP'ta endeks kontratı güne yüzde 1 düşüşle başladı
İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) haziran vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yaklaşık yüzde 1 düşüşle...

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) haziran vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yaklaşık yüzde 1 düşüşle başladı.

Açılışta en düşük 94.150 puanı gören endeks kontratı, saat 9.20 itibarıyla önceki kapanışın 950 puan altında, 94.275 seviyelerinde dengelendi. Endeks kontratı, dün etkili olan tepki alımlarıyla 95.725 puana kadar yükselmiş ve yüzde 0,55 artışla 95.225 puandan kapanmıştı.

Analistler, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Beklenti Anketi, yurt dışında ise ABD'de Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanaklarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan endeks kontratının 95.000 puanın altında kalması durumunda kısa vadede 92.500 seviyesinin gündeme gelebileceğini öngörüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.