Viyana Havalimanı'nda 49 Yolcuya 'Schengen' Eziyeti

Viyana Havalimanı'nda 49 Yolcuya 'Schengen' Eziyeti
Avusturya'nın başkenti Viyana'ya zorunlu iniş yapan İstanbul-Londra uçağının çoğunluğu Türk olan 49 yolcusunun, Schengen vizeleri olmadığı gerekçesiyle ülkeye girişine izin verilmedi.

VİYANA (AA) - Avusturya'nın başkenti Viyana'ya zorunlu iniş yapan İstanbul-Londra uçağının çoğunluğu Türk olan 49 yolcusunun, Schengen vizeleri olmadığı gerekçesiyle ülkeye girişine izin verilmedi.

Alınan bilgiye göre, British Airways firmasına ait İstanbul-Londra seferini yapan bir uçak, arıza nedeniyle Viyana Schwechat Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı.

Havayolu firmasının yetkilileri, uçakta bulunan 249 yolcunun geceyi geçirebilmeleri için Viyana'daki otellerde yer ayırttı. Schengen vizesi bulunan yolcuların havalimanından çıkış yapmalarına izin veren Avusturya polisi, bu vizeye sahip olmadıkları gerekçesiyle 49 kişiyi çıkartmadı.

Çoğunluğu Türk olan bu yolcular, otele gidemedikleri için havalimanında mahsur kaldı.

Çocuk, yaşlı ve hastaların da bulunduğu yolculara 30 avro, battaniye, su ve yemek fişi verildiği öğrenildi.

"Böyle rezillik görmedim"

Yolculardan TRT muhabiri Yusuf Sami Kamadan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, havalimanında mahsur kaldıklarını ifade etti.

Uluslararası hukuka aykırı muameleye tabi tutulduklarını savunan ve Türkiye'ye döndüğünde British Airways'e dava açacağını yazan Kamadan, yolcuların yaşadıkları durumunu anlatan bir video paylaştı.

Sosyal medyada kısa sürede yayılan videoda, iki çocuklu bir kadın, havalimanında mahsur kaldıklarını ve otele gitmelerine izin verilmediğini anlattı.

Bu kadın yolcu, şunları kaydetti:

"Uçağımız arıza yaptığı için mecburi iniş yaptık. British Airways bize otel ayarladı. Türk vatandaşı olduğumuz için bizi ülkelerine almıyorlar. Bir yaşında çocuğum. Şu an valizimi de vermiyorlar. Her şeyim valizimde, çocuğum aç. Buradaki bütün insanlar, biz Türküz diye mağdur durumdayız. Diyecek bir şey yok. Bu geceyi düşünüyorum. Hiçbir şey, valizimi bile vermiyorlar. Daha ötesi yok. Böyle rezillik görmedim. Her zaman ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.