Viyana’da “Güvenli Kent” Sempozyumu

Viyana’da “Güvenli Kent” Sempozyumu
VİYANA (AA) – Avusturya’nın başkenti Viyana’da, uluslarası güvenlik uzmanlarının katıldığı “Güvenli Kent Sempozyumu" düzenlendi.Viyana Emniyet...

VİYANA (AA) – Avusturya’nın başkenti Viyana’da, uluslarası güvenlik uzmanlarının katıldığı “Güvenli Kent Sempozyumu" düzenlendi.

Viyana Emniyet Müdürlüğünde gerçekleşen sempozyuma Almanya, İsviçre ve Türkiye gibi ülkelerin güvenlik birimlerinin yetkililerinin yanı sıra Uluslararası Polis Teşkilatı (İnterpol) temsilcileri de katıldı.

Sempozyumda, Avrupa’da değişen koşulların ışığında güvenliğin tesis edilmesinde yeni uygulamalar ve yöntemler ele alındı.

Terör ve asayiş olaylarının boyut değiştirerek artış gösterdiği kaydedilen sempozyumda, kamu düzeninin sağlanmasında zorlukların yaşandığı bir dönemde güvenlik konusunun bütüncül şekilde ele alınması gerektiği vurgulandı.

Sempozyuma katılan şirket temsilcileri ise şehir güvenliği teknolojileri üzerine çalışmalarını aktardı.

Türkiye’den sempozyuma katılan Ekin Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin, sempozyumda tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve yüzde 100 Türk teknolojisi "Güvenli Şehir İşletim Sistemi"ni tanıttı.

Yaklaşık 20 yıldır güvenli şehir sistemleri üzerine çalıştıklarını anlatan Ekin, dünya genelinde 500’den fazla noktada kurulan kontrol merkezlerinde Güvenli Şehir İşletim Sistemi'nin kullanıldığını kaydetti.

Ekin, sistemin "yüz tanıma, plaka tanıma, hız tespiti, park ihlal tespiti, akıllı kavşak kontrolü ve sistem kontrol yazılımlarının" tek noktadan yönetilmesini mümkün hale getirdiğini belirterek, "Biz bu alanda birçok Avrupa ülkesinin çok önündeyiz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.