Viyana'da "Maşuk'un Nefesi" seyirciyle buluştu

Viyana'da "Maşuk'un Nefesi" seyirciyle buluştu
VİYANA (AA) - Avusturya'nın başkenti Viyana'da, mevlit geleneğini anlatan "Maşuk’un Nefesi" filmi seyirciyle buluştu.Viyana Yunus Emre Enstitüsü tarafından...

VİYANA (AA) - Avusturya'nın başkenti Viyana'da, mevlit geleneğini anlatan "Maşuk’un Nefesi" filmi seyirciyle buluştu.

Viyana Yunus Emre Enstitüsü tarafından beşincisi düzenlenen "Türk Sineması Akşamları" etkinliğinde "Maşuk’un Nefesi" isimli belgesel film, sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

Yönetmenliğini Murat Pay‘ın gerçekleştirdiği 2014 yapımı film, bir çırağın, geleneğin izini takip eden ustasıyla birlikte mevlit meşki yapma sürecini anlatıyor.

Yapımcılığını Semih Kaplanoğlu’nun üstlendiği film, günümüzde mevlit geleneğini meşk etmek isteyen konservatuar öğrencisi Abdurrahman Düzcan ile bu geleneği günümüzde sürdüren mevlithan Mustafa Başkan arasında geçiyor.

Filmin çekim hikayesi, yönetmen Murat Pay'ın bir gün eşiyle birlikte sahaftan Süleyman Çelebi’nin mevlit kitabını almasıyla başladı. Evde kitabı çocuklara okumaya başladıkça da bu geleneğin sinema diliyle anlatılması fikri ortaya çıktı.

Viyana Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mevlüt Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 600 yıllık mevlit ve günümüzde unutulmaya yüz tutan meşk geleneğini yeniden hatırlatmak düşüncesiyle çekilen "Maşuk’un Nefesi" filmini sinemaseverlerle buluşturduklarını söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.