Viyana'da "Türk Sineması" Etkinliği

Viyana'da "Türk Sineması" Etkinliği
Viyana Yunus Emre Enstitüsünce ilk kez düzenlenen "Türk Sineması Akşamları" etkinliğinde, "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" filmi sinemaseverlerin beğenisine sunuldu

VİYANA (AA) - Viyana Yunus Emre Enstitüsünce ilk kez "Türk Sineması Akşamları" etkinliği düzenlendi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki enstitü sinema salonunda gerçekleşen etkinlikte, "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" filmi gösterildi. 

Yönetmenliğini Ahmet Uluçay'ın gerçekleştirdiği 2004 yılı yapımı uzun metrajlı filmde, biri karpuzcu diğeri berberin yanında çırak olarak çalışan iki çocuğun köylerinde film oynatmak için verdiği mücadele anlatılıyor.

Avusturyalı ve Türk sinemaseverlerin izlediği film, 2004 İstanbul Film Festivali'nde yılın en iyi filmi ödülüne layık görülmüştü.

Viyana Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mevlüt Bulut, yaptığı açıklamada, "Türk Sineması Akşamları" etkinliğinin ilkini gerçekleştirdiklerini söyledi. 

"Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" filminin kısıtlı imkanlarla güzel filmlerin yapılabileceğini göstermesi açısından yeni nesillere de örnek teşkil ettiğini belirten Bulut, Viyana'da Türk filmlerini izlenime sunmaktan memnun olduklarını ifade etti.

Bulut, her ay Türk sinemasının önemli ve ödül almış filmlerini göstermeyi planladıklarını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.