Viyana'daki "Karabağ" toplantısı

Viyana'daki "Karabağ" toplantısı
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Memmedyarov: - "Toplantı, sorunun aşamalı çözümü esasında ciddi müzakerelere başlamak için iyi fırsat açtı"

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirilen Dağlık Karabağ toplantısının aşamalı çözüm esasında ciddi müzakerelere başlanılması için iyi fırsat açtığını söyledi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Memmedyarov dün gerçekleştirilen görüşmelerle ilgili, "Toplantı, sorunun aşamalı çözümü esasında ciddi müzakerelere başlamak için iyi fırsat açtı. Bu müzakereler en kısa sürede başlamalı ve bölge halkı ile uluslararası toplumun uzun zamandır beklediği somut sonuçlar elde edilmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu'nun girişimiyle Viyana'da bir araya gelmişti.

Grubun eş başkanlığını temsilen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Fransa Avrupa İşleri Bakanı Harlem Desir'in de hazır bulunduğu toplantıda, Dağlık Karabağ sorununa kalıcı çözüm bulunması amacıyla haziranda yeni bir müzakere turuna başlama kararı alındığı duyurulmuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.