Vize almak artık daha mı kolay? Başvuru süreci değişiyor

Vize almak artık daha mı kolay? Başvuru süreci değişiyor
 Editör
Almanya'nın Türkiye'deki diplomatik temsilcilikleri vize için randevu alma sisteminin değiştiğini açıkladı.

Almanya, Türkiye'den yapılan vize başvurularında mevcut sistemde değişikliğe gidildiğini açıkladı. Yeni sistemde randevular kayıt oluşturulduktan sonra kronolojik sıra ile verilecek.

Konu ile ilgili Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği resmi X hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada, Türkiye'deki dış temsilciliklerde, 5 Mart itibarıyla vize için randevu alma sisteminin değiştirildiği ve bundan böyle başvuru randevuları için bekleme listesi uygulamasına geçildiği duyurdu.

Yeni sistemde, vize başvurusu için öncelikle Almanya'nın Türkiye'deki temsilciliklerinin internet sitesinden kayıt gerçekleştirilecek.

1548834259918-hgjkshjsdhg-min.jpg

Bir süredir, içlerinde Almanya'nın da olduğu pek çok Avrupa ülkesinden Schengen vizesi alma maksadıyla başvuru yapan çok sayıda kişi, randevu alabilmek için çok uzun süre beklemekten muzdarip olduğunu ve meydana gelen yoğunluğun yanında vize randevularının karaborsaya düştüğünü iddia ediyordu.

Randevunun sonrasında yaşanan süreçte ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Başvurular, bugüne dek olduğu gibi Almanya'nın hizmet sağlayıcısı iDATA üzerinden devam edecek.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.