Vodafone 4G'ye geçti

Vodafone 4G'ye geçti
Dünyada 4G teknolojisinin lider operatörü Vodafone, Türkiye’de Mayıs ayında ihalesi yapılacak olan 4G hizmetine yönelik test çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Dünyada 4G teknolojisinin lider operatörü Vodafone, Türkiye’de Mayıs ayında ihalesi yapılacak olan 4G hizmetine yönelik test çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bugün itibariyle 18 ülkede 4G hizmeti veren ve Türkiye’de de 4G konusunda iddialı olan şirket, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan aldığı izinler kapsamında, İstanbul Maslak’taki Vodafone Plaza’da noter huzurunda yaptığı testte, 4G altyapısı ve  mevcut ticari bir terminal kullanarak 900 MHz bandında EGSM spektrumu üzerinden 68.5 Mbps’lik hıza ulaştı. Vodafone, bu testle Türkiye’de 900 MHz bandında 4G teknolojisini deneyen ilk operatör oldu.

                                                                                                                    

Türkiye’nin uçtan uca dijital kalkınmasına öncülük etme hedefiyle ilan ettiği “Dijital Dönüşüm Hareketi” doğrultusunda 4G yatırımlarına hız veren Vodafone, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan aldığı izinler kapsamında gerçekleştirdiği yeni 4G şebeke testini başarıyla tamamladı.

10 Mart’ta İstanbul Maslak’taki Vodafone Plaza’da noter huzurunda gerçekleştirilen veri indirme (download) testinde, 4G ile 900 MHz frekans bandı üzerinden ticari bir terminal kullanarak 68.5 Mbps’lik hıza ulaşıldı.

Vodafone Türkiye mühendisleri tarafından gerçekleştirilen test, Huawei altyapısına sahip 4G test şebekesinde 900 MHz bandı kullanılarak mevcut bir ticari terminal ile yapıldı. Türkiye’de ilk defa yapılan bu test, 4G teknolojisinin mevcut spektrum bantları üzerinden de servis verebileceğini göstermesi açısından önem taşıyor.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Vekili Ara Yıldızlı, şunları söyledi:

“Vodafone Grubu, 30 yıllık tecrübesiyle tüm dünyada 2G ve 3G’de olduğu gibi 4G teknolojisinin de hayata geçmesinde önemli bir rol üstleniyor. Bu emsalsiz deneyim ve bilgi birikimi sayesinde bugün faaliyet gösterdiğimiz 18 ülkede 2010 yılından bu yana en iyi ve en kaliteli 4G hizmetini verebiliyoruz. Şimdi, bu global deneyimimizi Türkiye’ye taşımaya hazırlanıyoruz ve bu amaçla 4G testlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Bu amaçla 10 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirdiğimiz test ile 2600 Mhz frekans bandında 40 MHz bant genişliğinde tek modem kullanarak 300.1 Mbps’lik rekor hıza ulaşan ilk operatör olmuştuk. Bu hız seviyesinde 3G teknolojisiyle 1 saat 15 dakikada indirilebilen bir Blu-ray film dosyası 11 dakikada indirilebiliyor. Bugün de 900 Mhz bandında LTE testini ilk gerçekleştiren operatör olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Ülkemizde Mayıs ayında ihalesi yapılacak olan 4G teknolojisi, mevcut 2G ve 3G spektrum bantları üzerinden de kullanılabiliyor. 900 MHz bandı ise yaygın olarak GSM teknolojisi için kullanılıyor. Şu anda 10 ülkede 900 MHz bandında 4G teknolojisi aktif olarak kullanılmakta olup, artan 4G uyumlu terminaller ile birlikte gelecekte kullanımının yaygınlaşacağı öngörülüyor. Biz de Vodafone Türkiye olarak, 4G için yeni spektrum bantlarının yanı sıra mevcut spektrum bantlarının da en verimli şekilde kullanılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Global pazarda 4G teknolojisinin geliştirilmesi çalışmalarına ilk başlayan operatörlerden biri olarak, Türkiye’de de 4G teknolojisine yön verenler arasında yer almayı ve abonelerimize ilk günden itibaren en iyi 4G hizmetini sunmayı hedefliyoruz.” 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.