Vodafone Arena'da sona doğru

Vodafone Arena'da sona doğru
Zemine kum serme çalışmalarının devam ettiği statta, çim serimine ise 18 Mart'ta başlanacak- Stat çatısının membranla örtülmesi işleminde sona gelinirken, yurt dışında yapımı tamamlanan skorboard da İstanbul'a getirildi


İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Kulübünün yapımı devam eden yeni stadı Vodafone Arena'da, drenaj çalışmalarının ardından zemine kum serme çalışmaları başladı.

Vodafone Arena'ya, 5 santimetre yüksekliğindeki kum serme işleminin ardından özel bir çalışma yapılacağı ve çimin döşenmesine geçileceği bildirildi.

Çim serme işleminin, yönetimin planlamasına göre 18 Mart Cuma günü başlayacağı, stadın çatısının membranla örtülmesi işleminde de sona gelindiği öğrenildi.

Üç gün içinde çatı membran serme işleminin tamamlanarak ön bölümde yer alan şeffaf çatı malzemesinin yerleştirme işlemine geçileceği, stadın ışıklandırma çalışmalarının da başladığı kaydedildi.

Koltuklarda ise montaj işlemi sonrası güçlendirme ve kontrol çalışmaları yapıldığı ifade edildi.

Bu arada yurt dışında yapımı tamamlanan skorboard da İstanbul'a getirilirken, skorboardun montajına gelecek hafta başlanacak.


- Orman: "Sona geldik"


Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena'nın yapımında sona yaklaştıklarını söyledi.

Siyah-beyazlı kulübün kongre üyesi de olan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç'a Vodafone Arena'yı gezdiren Fikret Orman, kulüp televizyonuna yaptığı açıklamada, stadı bitirmek için uzun süredir çalıştıklarını kaydetti.

Kısa zamanda Vodafone Arena'da oynamaya başlayacaklarını anlatan Orman, "Vodafone Arena'da sona geldik. Futbolcularımızın burayı görmesini ve şampiyonluk için motive olmalarını istedik" dedi.

Rahmi Koç ise Vodafone Arena'nın Beşiktaş'a hayırlı olmasını dileyerek, "Son derece modern bir stat olmuş. Avrupa'nın en iyi stadı diyebiliriz. İyi bir fiyata süratli şekilde yapılmış. Burayı güzel idare ederek temiz tutmak lazım. Buranın çok büyük bir tarihi var" diye konuştu.

Stat gezisine katılan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş de siyah-beyazlı kulübün Vodafone Arena'yla geleceğe doğru bir adım attığını belirterek, "Beşiktaş'ın nereden nereye geldiğini görüyoruz. Konum olarak çok güzel bir nokta. Seyir zevki yüksek bir stat. Eğlence için güzel ortamlar olacak. Taraftarın ruhunun sahaya yansıyacağı bir görüntü var" ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlı takımın file bekçisi Tolga Zengin, Vodafone Arena'da şampiyonluk kupasını kaldırmak istediklerini kaydederken, futbolculardan Cenk Tosun ise "Bu haliyle bile tüylerim diken diken oluyor. Çok heyecanlandım. Bizi burada kolay kolay kimse yenemeyecek" şeklinde görüş bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.