Vodafone Arena'nın açılış töreni

Vodafone Arena'nın açılış töreni
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)- "Çeşitli illerimizde 29 adet stat kulüplerimize, sporcularımıza, vatandaşlarımıza kazandırılmış olacak. Türkiye genelinde 13 yılda 321 futbol sahası, sporcularımızın kullanımına sunuldu. Diğer spor salonlarını, yüzme havuzların

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli illerde 29 stadın kulüplere, sporculara ve vatandaşlara kazandırılacağını belirterek, "Türkiye genelinde 13 yılda 321 futbol sahası, sporcularımızın kullanımına sunuldu. Diğer spor salonlarını, yüzme havuzlarını, atletizm pistlerini saymıyorum. Sadece futbol sahalarından bahsediyorum." dedi.

Erdoğan, Vodafone Arena'nın açılışındaki konuşmasında, stadın sıradan bir eser olmadığını, 100 milyon dolara mal olduğunu ve yaklaşık 42 bin koltuk kapasitesi bulunduğunu söyledi.

Müzesiyle ve diğer tüm kullanım alanlarıyla sadece maçtan maça değil, sürekli halka ve spor camiasına hizmet veren bir eserin ortaya çıktığını, bu anlamıyla Vodafone Arena'nın farklı olduğunu dile getiren Erdoğan, "Temenni ederim ki diğer stadyumlarda da aynı özellikleri yakalarız. Artık derbi karşılaşmaları başta olmak üzere burada oynanan her maçı çok daha keyifle seyredeceğimizden hep birlikte emin oluruz." diye konuştu.

Türkiye'nin geçtiğimiz 13 yılda kat ettiği mesafeyi görmek için sadece spor alanlarında yapılanlara bakmanın dahi yeterli olduğuna inandığını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Futbol takımlarımızın 13 yıl önce faaliyetlerini yürüttükleri alt yapı ile bugün sahip oldukları alt yapı arasında dağlar kadar fark var. Üstelik bu fark sadece dört büyükler diye ifade edilen takımlarla sınırlı değil. Daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray statlarına kavuşmuştu. Daha sonra Başakşehir Fatih Terim Stadı, bugün bu kervana Beşiktaş'ı, inşallah yakın zamanda da Trabsonspor'un stadını dahil ediyoruz. Ama aynı şekilde Anadolu'nun her yerinde gerçekten sevinç ve gurur verici bir şekilde devasa statlar yükseliyor."

Yılbaşından hemen önce Bursaspor'un stadının açılışının yapıldığını, onun da muhteşem ve göz kamaştırıcı bir stat olduğunu ifade eden Erdoğan, aynı şekilde şu anda Afyon'daki stat inşaatının devam ettiğini, Antalya ve Konya'dakinin açıldığını kaydetti.

Milli Takım'ın iki maçını Konya'daki statta yaptığını, başarılı neticelerle bir dönüm noktası olduğunu belirten Erdoğan, Mersin'dekinde Akdeniz Oyunları'nın yapıldığını, Sivas'taki yeni stadın da tamamlayıp hizmete açılacağını söyledi.

- "29 stat sporcularımıza kazandırılmış olacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, farklı şehirlerde 14 stadın daha inşa halinde olduğunu, 9 ayrı statla ilgili teknik hazırlıkların da ayrıca sürdüğünü, kısa sürede onların da inşasına başlanacağını dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Böylece çeşitli illerimizde 29 adet stat kulüplerimize sporcularımıza, vatandaşlarımıza kazandırılmış olacak. Türkiye genelinde 13 yılda 321 futbol sahası, sporcularımızın kullanımına sunuldu. Diğer spor salonlarını, yüzme havuzlarını, atletizm pistlerini saymıyorum. Sadece futbol sahalarından bahsediyorum. Çünkü gündem o. Bütün bunlarla beraber Beşiktaş, özellikle kulübümüz olarak, burada ilçemizin kulübü olarak farklı bir anlam ifade ediyor. Alt yapısıyla bir zamanlar özellikle Serpil hoca zamanını hatırlarım. Hakikaten çok güçlü bir alt yapısı vardı. Hayatta olduğunu öğrendim. Sağlık, sıhhat, afiyetler diliyorum kendisine. Bu şekilde de örnek bir kulüp durumundaydı. Şu anda da temennim odur ki kendi alt yapısından yetiştirdikleriyle yine inşallah Beşiktaş geleceğe çok daha farklı bir şekilde yürüsün. Alt yapısı güçlü olduğu taktirde kulüp ve sporcu sayılarında da adeta bir zamanlar patlamalar yaşandı, bundan sonra da yaşanacaktır. Ama önemli olan bir şey var. Bakınız lisanslı sporcu sayısı, 278 binden şu anda 6 milyon 225 bine, kulüp sayısı da 6 binden 14 bine yükselmiş vaziyette. Belki şu ana kadar olimpiyatları düzenleme hakkını elde edemedik ama olimpiyatlar için sporcu hazırlama ve alt yapı inşa etme konusunda ciddi mesafeler kaydettik ve 13 yılda ev sahipliği yaptığımız 659 uluslararası spor organizasyonuyla bu alanda da rüşdümüzü ispat ettiğimizi düşünüyorum. Erzurum'dan Antalya'ya, Trabzon'dan Mersin'e kadar pek çok şehrimiz, bu konuda önemli birikim ve tesislere sahip oldu. Bundan sonra bizim için olimpiyat konusu, emin olunuz, sadece bir formalitedir."

Erdoğan, statta emeği geçen kulüp başkanı ve yönetim kurulu üyelerine, sponsorlara, ilgili bakanlara, mimarından, mühendisine, yüklenici firması ve tüm işçilere kadar herkese şükranlarını sunarak, başarılarla dolu sezonlar temenni etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Beşiktaş Vodafone Arena'nın tüm spor camiamıza, futbolseverlere, milletimize hayırlı olsun diyor, bu dua ve temenniyle kurdelayı kesiyoruz. Ya Allah, Bismillah" diyerek açılış kurdelasını kesti.

(Bitti)


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.