Votaş İhalesi Yapıldı

Votaş İhalesi Yapıldı
Van Büyükşehir Belediyesine ait VOTAŞ, 19 milyon 510 bin lira bedelle Van TSO bünyesindeki firmaya 39 yıllığına devredildi

VAN (AA) - Van Büyükşehir Belediyesi, belediyeye ait Van Organize Tarım İşletmelerinin (VOTAŞ) ihale ile 39 yıllığına devredildiğini bildirdi.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin daha önce kiralama usulü ile Van Ticaret Borsasından devraldığı VOTAŞ'ı, 39 yıllığına devretmek için ihale düzenlediği belirtildi.

Açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda yapılan ihalede 4 firma şartname aldı, kapalı teklif usulü ile yapılan ihaleyi katılan tek firma olan Asya Tarım Hayvancılık İnşaat AŞ 19 milyon 510 bin liralık teklifle kazandı.

Kazanan firmanın ihale bedelinin yüzde 25'ini peşin, geri kalanı ise 18 taksit halinde ödeyeceği, ardından toplanacak komisyonun ihaleyle ilgili nihai kararı vereceği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Van TSO Başkanı Necdet Takva, şunları kaydetti:

"İhaleyi kazanan firma Van TSO bünyesinde faaliyet gösteren, sermayesinin tamamı Van TSO'ya ait olan bir firmadır. Amacımız bu işletmeyi Van TSO'nun yönetmesi değil. Mümkün olduğunca tarım ve hayvancılık konusunda faaliyet gösteren firmaların bu işi yapmasıdır. Öncelikli amacımız VOTAŞ'ın bir Van değeri olarak kalmasıdır. Türkiye'de Torku gibi örnekler var. Torku nasıl bugün artık Türkiye'nin tamamına satış yapan bir firma haline geldiyse, bizim de VOTAŞ'ı bölgede ve Türkiye'de örnek bir üretici ve pazarlamacı konumuna getirmektir."

Toplam 4 bin dönüm arazi üzerine kurulu VOTAŞ'ta, sağmal tesisler, genç hayvan binaları, sağımhane, doğumhane, gübre çukurları, yem bitkileri yetiştiriciliği, meyvecilik, hayvancılık alanları ile arazi sulamada modern pivot sulama sistemleri bulunuyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.