Vücudunu Siper Ederek Yeğenini Korudu

Vücudunu Siper Ederek Yeğenini Korudu
Gaziantep'te, kına gecesine düzenlenen terör saldırısında yaralanan 18 yaşındaki Yunus İlter, patlama sırasında kucağında olan yeğeni 1 yaşındaki Umut'un üzerine yatarak, yara almadan kurtulmasını sağladı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, kına gecesine düzenlenen terör saldırısında yaralanan 18 yaşındaki Yunus İlter, patlama sırasında kucağında olan yeğeni 1 yaşındaki Umut'un üzerine yatarak, yara almadan kurtulmasını sağladı.

Şahinbey ilçesi Beybahçe Mahallesi'nde geçen hafta, sokakta düzenlenen kına gecesinde meydana gelen ve 32'si çocuk 55 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısında vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden şarapnel parçalarıyla yaralanan İlter'in, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi sürüyor.

Patlama sırasında kucağında bir yaşındaki yeğeni Umut'u yere atarak üzerine yatan İlter, Umut'un yara almadan kurtulmasına vesile oldu.

Yunus İlter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, damat Nurettin Akdoğan'ın kuzeni olduğunu söyledi.

Yaşananlardan büyük üzüntü duyduğunu dile getiren İlter, "Allah bu saldırıyı yapanların belasını versin. Zaten Allah'tan bulacaklar. İlk defa bir düğün hedef alındı. Böyle hain saldırı kimsenin aklına gelmezdi. Allah'ın bir bildiği vardır. Bu da bir sınavdır. Allah'ıma şükrediyorum." dedi.

Olay sırasında bir yaşındaki yeğeninin kucağında olduğunu anlatan İlter, yaşadıklarını şu sözlerle aktardı:

"Düğün bitmek üzereydi, herkes evine gitmeye hazırlanıyordu. Çocuklar ortaya toplanmıştı. Yengem, oğluna şeker almak için bakkala gideceğini söyleyerek küçük yeğenimi bana verdi. Kucağımda yeğenim varken patlama sesi geldi. Kalabalığın arasından ateş çıktığını gördüm. Yeğenimi yere attım ve korumak için üstüne atladım. Basıncın etkisiyle sürüklendik. Ayağa kalktım, kucağımda yeğenimle koşmaya başladım. Bir marketin önüne geldim. Burada bir kadın, benim yaralandığımı, hastaneye gitmem gerektiğini, yeğenime bakabileceğini söyledi. O zaman yaralandığımı fark ettim."

Eniştesiyle en yakındaki özel hastaneye gittiklerini belirten İlter, "Beni başka bir hastaneye sevk ettiler. İyiyim Allah'a şükür. Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Allah, yaralılara acil şifalar versin. Yeğenimin burun bile kanamadı. Adı gibi umudumuz oldu. Allah ömrünü uzatsın." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.