Vural: "Tolerans Dönemi Çoktan Geçmiştir"

Vural: "Tolerans Dönemi Çoktan Geçmiştir"
Süper Toto Süper Lig’de 13 haftadır galibiyet hasreti çeken Kardemir Karabükspor’un teknik direktörü Yılmaz Vural, kalan 9 maçtaki 27 puana her takımın olduğu gibi kendilerinin de talip olduğunu, hiç...

Süper Toto Süper Lig’de 13 haftadır galibiyet hasreti çeken Kardemir Karabükspor’un teknik direktörü Yılmaz Vural, kalan 9 maçtaki 27 puana her takımın olduğu gibi kendilerinin de talip olduğunu, hiç kimsenin bu 9 maçı kazanamayacak olmalarını kabullenmediğini söyledi.

Hikmet Ferudun Tankut Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, geçtiğimiz hafta sonu oynadıkları Boluspor maçında kendisinden istenileni yapmadığından dolayı Arjantinli oyuncu Viola’yı kadro dışı bıraktığını da açıklayarak futbolculara gözdağı verdi.

“OYUNCULARIMIZA YAPMIŞ OLDUĞUMUZ TOLERANS DÖNEMİ ÇOKTAN GEÇMİŞTİR”

Vural, Arjantinli orta saha oyuncusu Viola’yı oyun disiplinine uymadığı gerekçesiyle kadro dışı bıraktıklarını söyleyerek, “Kendisi bundan sonra altyapıda antrenmanlara çıkacak. Futbolun bir oyun olduğunu, bu oyuna da takım olarak tepki koymak gerektiğini geldiğimiz günden bu yana kendisine tercüman vasıtasıyla anlatmaya çalıştık. Fakat kendisi bu talimatımızın dışında oynamaya çalışıyor. Ben santrafor oynayacaksın diye sahaya sürüyorum ama o kendi kafasına göre oynuyor. Bu yüzden de takıma büyük sıkıntılar veriyor. Yetenekli olabilirsin ama bu yetenekleri takım adına kullanmak başka bir mantık ister. O yüzden Viola’nın kadro dışı kalması kalan maçlarımızda her arkadaşımızın teknik direktörlerinin söylediğini yerine getirmek zorunda olduğunu oyunculara gösterecek. Bu kadro dışı kalma olayı diğer oyuncular için bir örnek olacak. Bazen böyle kayıpların ve örneklerin takıma ruh getirme anlamında olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Bu yaptığımız bir uyarıdır. Bundan sonraki maçlarımızda kimsenin disiplinsiz davranma şansı yok. Benim de dahil kimsenin hata yapma lüksü yok. Bu saatten sonra oyuncularımıza yapmış olduğumuz tolerans dönemi çoktan geçmiştir. Herkes bilecek ki, bu disiplin oyunu, takım oyunudur. Biz takım olarak tepki koyamazsak PTT 1. Lig’deki takım bile bizi yener" diye konuştu.

“GALATASARAY KADAR BİZİM DE KAZANMAMIZ MÜMKÜN”

Vural, kalan 9 maçtaki 27 puana her takımın olduğu gibi kendilerinin de talip olduğunu, hiç kimsenin bu 9 maçı kazanamayacak olmalarını kabullenmediğini vurgulayarak, "Ligin düşme potasında bulunan bir takım olarak bu hafta şampiyonluğa oynayan ligde lider bir Galatasaray’la zorlu bir maç oynayacağız. İlk etapta bakıldığında maçın favorisi Galatasaray olarak görülüyor. Aramızdaki puan farkı ortada. Bize şans verenlerin çok fazla olmadığını düşünüyorum. Ama biz olaya hiç öyle bakmıyoruz. En az Galatasaray kadar bizim de kazanmamız mümkün. Hocalarımız rakibimizin maçlarını takip etti. Sürekli kadro değişimleri oluyor. Onların kadrosuna göre biz de kadromuzu oluşturmaya çalışacağız. İnşallah bir sakatlık, bir şanssızlık yaşamayız ve kendi tertibimizde oynayıp 3 puan almaya aday bir kadroyu sahaya çıkarırız. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Ligde kalmak adına matematiksel şansımız olduğu sürece bu işi bırakmayacağız, bırakmamamız gerekiyor" dedi.

"Karabükspor olarak statta yer alan ‘Direne direne savaşağız’ sloganı bizim parolamızdır, bundan asla vazgeçmeyeceğiz" diyen Vural, “Galatasaray maçını kazanırsak, Eskişehir ve Sivas’ın kaybetmesi durumunda yetişmemiz mümkün. Kendi göbeğimizi kendimizin kesmesi mümkün bir döneme girdik. İnşallah bu haftaki galibiyet hem takımımıza hem camiamıza büyük moral verir. Futbolda olmaz diye bir şey yok. Bu kadar zor bir şey de değil. Milli takımla durumumu eşdeğer görüyorum. Umarım hem milli takımımızın hem de bizim kaderimiz aynı olur. İki takım da istediği noktaya varır” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.