Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Vurduğunuz Gol, Yediğimiz Ofsayt Olsun

Vurduğunuz Gol, Yediğimiz Ofsayt Olsun

Spor Toto Süper Lig’de 30. haftaya girilirken heyecan dolu dört hafta daha bizleri bekliyor olacak. Şampiyonun hemen hemen belli olduğu ligimizde şampiyonlar ligine direkt gitmek için Beşiktaş ve Galatasaray’ın sürekli birbirlerine ikramda bulunduğu sezonda, UEFA Avrupa Ligi için ise adaylar bir hayli fazla. Kendimize göre düşecek kalacak takımları belirlemekle birlikte, Torku Konyaspor’un hâla bu risk ortamında bulunduğunu da belirtmek de fayda var.

Evinde son galibiyetini teknik direktörsüz çıktığı ligin 21.haftasında, sansasyonel bir şekilde Gaziantepspor’u 5-1 gibi bir skorla yenerek alan Ç.Rizespor bu hafta Torku Konyaspor’u ağırlayacak. Torku Konyaspor’da şüphesiz en önemli eksik sarı kart cezalısı Hasan Kabze olacak. O mevkii de oynayacak oyuncunun katkısı ise son derece önemli olacaktır.

Rize takımını incelediğimizde evinde sadece 4 galibiyet aldığını görebiliyoruz. Bunun ana nedeni Rize takımının, kontra atak futboluna son derece elverişli kadrosu bulunuyor. Anadolu takımları genelde deplasman maçlarına atak yapmaktan çok defans güvenliğini ön plana aldıkları için, Rize takımı kilidi çözmede oldukça zorlanıyor. Tabi deplasmanda işler değişiyor, dışarda ligin ilk altı takımı arasına girmesi bunun en büyük göstergesi. Torku Konyaspor ise deplasmanda sadece iki galibiyet aldı.

Çok fazla baskı kurduğunuzda Rize’den eli boş dönme ihtimaliniz yüksek olacaktır. Rize takımına çok fazla açılmadan orta alanı kalabalık tutarak en kötü 1 puan alınabileceğini belirtmek isterim. Kısaca Torku Konyaspor, kontra atak yemez ise bu maçtan puan ya da puanlarla dönecektir. Ç.Rizespor 33 puanla, Torku Konyaspor’un hemen altında bulunuyor. Teknik direktörlük koltuğunda ise yakından tanıdığımız Uğur Hoca’nın bulunması, Konya takımının neredeyse tamamını tanıması açısından, Rize takımının en büyük avantajı. Aslında Uğur hocanın takımda olması, Torku Konyaspor içinde bir avantaj sağlıyor, takımın en etkili hücum silahı Lomano Lua Lua’yı ikinci yarı oyuna alıyor. Sezonun ilk yarısında Djalma’da benzer durumu bizlere yaşatmıştı. Gelelim Rize takımın en büyük açığına… Kaleci Serkan bana göre o takımın en zayıf halkası ve topu ayağına alan kaleyi görürse, bunun meyvesini alacaklardır. Gekas’ın dönen toplardaki takipçiliği de özellikle bu maçta çok önemli. Son sözü karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım’a ayırmak isterim bu sezon ligimizde zorluk seviyesi ön planda olan nerde maç varsa, ya Bülent Hoca ya da Cüneyt Hoca görev alıyor, bu maça verilmesi, acaba Federasyonun bu karşılaşmaya önem verdiğini mi gösteriyor, yoksa 28.hafta derbideki tartışmaların ardından, hakemi göz önünde tutmak yerine Anadolu maçlarıyla teselli etmek için mi görevlendiriyor, bekleyip göreceğiz.  

Haydi çocuklar vurduğunuz gol, yediğimiz ofsayt olsun...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR