Whatsapp nedir ne işe yarar

Whatsapp nedir ne işe yarar
Ücretsiz olarak kullanıma sunalan Whatsapp, Android, iOS ve Windows Phone işletim sistemli cihazlar için oldukça popüler bir şekilde indiriliyor.

Whatsapp’ın kurucularından Pavel Durov, Whatsapp’ın yakın bir zamanda PC’lerde yani evimizdeki bilgisayarlarda kullanılabileceğinin müjdesini verdi.

Android, Windows Phone, iOs gibi bütün platformlarda boy gösteren ve milyonlarca kişi tarafından kullanılan mesajlaşma programı Whatsapp, yakın bir zamanda PC’lerdeki yerini alabilecek.

Bir diğer ipucu ise AndroidWorld.Nl sitesinde yer alan kod sayfasında gizli. Yayınlanan kodlarda Whatsapp’ın PC veya Web üzerinde çalışmalarının olduğunu gösteriyor.

Akıllı cep telefonlarında en çok kullanılan mobil uygulamalardan birisi olarak karşımıza efsane mesajlaşma uygulamasıWhatsapp çıkıyor. Bu uygulama iOS, Android ve Windows Phone işletim sistemli akıllı cep telefonlarında kullanılabilirken, ücretsiz olması nedeniyle özellikle birçok kullanıcı tarafından tercih ediliyor. 

Whatsapp’ı rakiplerinden ayıran en önemli özelliklerden birisi kendine özgü yapısı ve sade tasarımı olarak karşımıza çıkarken, kolayca tüm kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. 7’den 70’e herkesin kullanabildiği bu uygulama, ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Bu uygulama sonrasında Whatsapp adeta GSM operatörleri üzerinden gerçekleştirilen mesaj gönderimini en aza indirgerken, uygulamanın kullanım oranıysa buna rağmen her geçen gün biraz daha üst seviyeye çıkmayı başardı. 

Uygulama üzerinden dilerseniz çeşitli grup konuşmaları da gerçekleştirebilecekken, grup üzerinden arkadaşlarınıza veya çalışma arkadaşlarınızla görüşebilirken yani bir mesajı birden çok kişiye anında gönderebiliyor ve görüşme sağlayabiliyorsunuz. 

Whatsapp’ın en ilgi çekici özelliklerinden birisi ise bize göre mesaj haricinde veri paylaşımına olanak sağlaması. Yani Whatsapp üzerinden sesli not gönderebilirken, ses dosyası, resim ve video yollayabiliyorsunuz. Özellikle bunun için ekstra bir ücret talep edilmezken, en hızlı şekilde bu işlemi kolayca gerçekleştirebiliyorsunuz. 

Whatsapp bir dönemler iOS işletim sistemli akıllı cep telefonları ile Blackberry’ler için cüzi bir ücret karşılığında uygulama mağazasından indirilebilirken artık o ücretlerinde talep edilmediğini sizlere söylemeliyiz. 

Facebook, Whatsapp’ı satın alındıktan sonra işler değişir mi? Whatsapp'ın kurucusu olan Jan Koum ve Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, Whatsapp'ta hiçbir şeyin değişmeyeceğini söylüyor. Koum olayı bir adım daha öteye taşıyarak temel değerlerin ve inançlarının değişmeyeceğini söylüyor. 

Gizliliğiniz konusunda endişeniz varsa ne yapabilirsiniz? Eğer kişisel gizliliğiniz konusunda endişeniz varsa, iCloud özelliğinizi kapatabilir, profil resminizi, son göründüğünüz tarihi ve durumunuzu sadece adres defterinizdeki kişilere göstermeyi tercih edebilirsiniz. Whatsapp'ın Android uygulamasında yeni sunmaya başladığı şifreleme işlevi de, mesajlarınızın başka kişiler tarafından okunmadığı konusunda içinizi rahatlatabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum