WhatsApp'ta kişi listenizi kolayca sıralayabilir ve sohbet listenizi daha düzenli hale getirebilirsiniz

WhatsApp'ta kişi listenizi kolayca sıralayabilir ve sohbet listenizi daha düzenli hale getirebilirsiniz
 Muhabir
Yalnızca birkaç basit tıklamayla WhatsApp kişilerinizi ve sohbet listenizi anında düzenleyebilirsiniz.

Mesajlaşma hizmeti WhatsApp en sık kullanılan mesajlaşma uygulamasıdır. Birçok dijital görüşme için kullanılır. WhatsApp hem özel kullanım hem de profesyonel toplantılar için popüler bir uygulama. Uygulamanızda çok sayıda kişi ve sohbet hızla birikebiliyor. Böyle bir durumda tüm mesajları takip etmek çok zordur. Kişilerinizi nasıl sıralayabileceğinizi ve sohbet listenizi nasıl daha düzenli hale getirebileceğinizi size anlatacağız.

İster spor kulübü olsun, ister anaokulu, iş, aile ve arkadaş grupları olsun, birçok WhatsApp kullanıcısının mesaj listesi fazladır ve bunu takip etmek her zaman kolay değildir.

Sohbet listelerini belirli kişilere göre (örneğin alfabetik olarak) sıralamak WhatsApp mesajlaşma uygulamasıyla mümkün değildir. Yeni mesajlar, resimler veya videolar otomatik olarak en üstte yer alır, bu da sohbete genel bakışın düzenli olarak karıştığı anlamına gelir. Ancak bir düzen oluşturmak için aşağıdaki püf noktalarını kullanabilirsiniz.

Dikkatli olun, WhatsApp üzerinden dolandırıcılık mesajları da gönderiliyor. Bu mesajlardan hangilerinin dolandırıcılık olduğunu buradan öğrenin. Ayrıca, kişisel bilgilerinizi ele geçiren kimlik hırsızlığı şeklindeki kötü dolandırıcılıklar da ortalıkta dolaşıyor. Kimlik hırsızlığı meydana gelirse derhal harekete geçilmelisiniz.

WhatsApp'a ilişkin tüm püf noktaları burada bulabilirsiniz.

WhatsApp sohbetlerini sabitleme

En az üç önemli kişinizi ve mesaj geçmişinizi her zaman sohbet geçmişinin en üstünde görmek için, sohbet listenizin en üstüne en fazla üç sohbeti ekleyebilirsiniz.

iPhone'da sohbetlerinizin genel görünümünde parmağınızı sabitlemek istediğiniz sohbetin üzerinde tutun ve ardından alanı sağa kaydırın. Daha sonra kişinizin profil resminin solunda küçük bir raptiye içeren bir alan ve "Düzelt" metni görünecektir. Buna tıklarsınız ve sohbeti listenizin en üstüne sabitlersiniz. Bunu, genel bakışta sohbetin sağında görünen küçük raptiyeden anlayabilirsiniz. Bunu üç kişiye kadar yapabilirsiniz; en son sabitlenen sohbet her zaman en üstte görünecektir.

Android cep telefonu kullanıyorsanız, üç kişiyi favori olarak işaretleyebilirsiniz; bu kişiler aynı zamanda sohbet listesinin en üstünde de görünür. Favorilerinize eklemek istediğiniz bir sohbete uzun dokunarak işaretleyin. Daha sonra yukarıdaki raptiyeye tıkladığınızda sohbet favori olarak kaydedilir. Burada da en son sabitlenen sohbet her zaman en üstte görünür.

Bireysel mesajları favori olarak kaydet

Farklı sohbetlerdeki önemli mesajları tek bir yere kaydetmek istiyorsanız, farklı kişilerden gelen bireysel kısa mesajları, resimleri veya videoları bir yıldızla işaretleyebilirsiniz. Yıldızlı tüm mesajlar daha sonra uygulamada Ayarlar altında bulabileceğiniz "Yıldızlı" klasöründe görünecektir. Bu şekilde bunlara daha hızlı erişebilir ve bunları ilgili mesajlar arasında aramak için uzun süre harcamanıza gerek kalmayacaktır.

Bireysel mesajları yıldızla işaretlemek için: Herhangi bir sohbet geçmişinde önemli bir mesajı tıklayın. Parmağınızı mesajın üzerinde uzun süre tutun, tepki emojilerinin bulunduğu bir çubuk görünecektir. O anda bunu görmezden gelebilirsiniz ve üstte ek işlevin bulunduğu bir alan görünecektir. “Yıldızla işaretle” seçeneğine tıkladığınızda mesajda küçük bir yıldız görünecektir. Şimdi sohbet genel bakışınıza geri dönüp WhatsApp'ta Ayarlar'a tıklarsanız, az önce işaretlediğiniz mesajı "Yıldızlı" klasörde göreceksiniz.
Bir işareti kaldırmak için sohbette işaretli mesaja tekrar uzun tıklamanız gerekir ve ardından yıldızı kaldırabilirsiniz.

WhatsApp'ta mesaj geçmişlerini arşivleyin

Sohbet listenize biraz daha genel bir bakış için, örneğin sizin için önemli olmayan grup sohbetlerini veya nadiren yazdığınız kişilerle yapılan bireysel sohbetleri arşivleyebilirsiniz. Artık sohbet listenizde görünmeyecekler, ancak otomatik olarak oluşturulan ve sohbet listenizin üzerinde bulunan "Arşivlendi" klasöründe yer alacaklar. Bu şekilde sohbet listenizi deyim yerindeyse düzenleyebilir ve hemen silmenize gerek kalmadan yalnızca düzenli olarak kullandığınız sohbetleri veya kişileri listede bırakabilirsiniz.

Önemli: Arşivlenmiş sohbetlerdeki yeni mesajlar size bildirilmeyecektir. Orada herhangi bir haber olup olmadığını görmek için kontrol etmeniz gerekiyor.

Bir sohbeti arşivlemek için genel görünümde parmağınızı mesajın üzerinde üzerinde tutun. Ardından küçük bir kutu ve "Arşivle" metni içeren bir işaret çıkacak. Üzerine tıklarsınız ve sohbetiniz "Arşivlendi" klasörüne taşınır. Elbette bu arşivlemeyi istediğiniz zaman geri alabilirsiniz.

Numaralarını kaydetmeden kişilere yazın

Normalde WhatsApp mesajlaşma hizmetinde, uygulamayı kullanmaları koşuluyla yalnızca telefonunuza veya akıllı telefonunuzun adres defterine kaydettiğiniz kişilere erişebilirsiniz. WhatsApp'ta kişi listenize tıklarsanız kayıtlı akıllı telefon kişilerinizden hangilerine yazı yazabileceğinizi görebilirsiniz. Orada, telefonunuzdaki kişilerle tamamen aynı sırada düzenlenirler.

Ancak bir hile ile iletişim kurarak bu zorunluluğun önüne geçebilirsiniz. Belirli bir numaraya yalnızca bir kez yazacaksanız veya bu numara kısa süreli bir kişiyse özellikle kullanışlıdır.

İnternet tarayıcınıza https://wa.me/ bağlantısını ve ardından yazmak istediğiniz telefon numarasını ve ülke kodunu girin. Boşluk veya özel karakter kullanmadan telefon numarasını başında "0" olmadan yazın. Örneğin: https://wa.me/901234567. "90" Türkiye'nin ülke kodunu, "1234567" ise ilgili kişinin cep telefonu numarasını temsil eder, yine "0" olmadan. Bu bağlantıya girdiğinizde karşınıza WhatApp mesajı gönderebileceğiniz numaraya bir sohbet penceresi açılacaktır.

Android kullanıcıları ayrıca ücretsiz "Sohbet için tıklayın" uygulamasını indirme seçeneğine de sahiptir. Kişinin telefon defterinize kaydedilmesine gerek kalmadan WhatsApp mesajları yazmak için de kullanabilirsiniz.

Sohbetler için kısayollar oluşturun

Android telefon kullanıyorsanız, sık kullandığınız veya önemli sohbetleri ana ekranınızda kısayol olarak da oluşturabilirsiniz, böylece bunlara hızlı bir şekilde erişebilir ve WhatsApp'ta sohbet listesinde uzun süre gezinmek zorunda kalmazsınız. belirli bir kişiyi arıyorum. Daha sonra bu bağlantıya tıklarsanız yalnızca WhatsApp değil, istediğiniz sohbet de açılır.

Nasıl bağlantı oluşturabilirsiniz? Messenger servisini açın ve istediğiniz sohbeti seçin. Daha sonra menünün sağ üst köşesindeki üç noktayı kullanarak ek seçenekleri açın. Burada “Sohbet kısayolu ekle” alanı görünür. Üzerine dokunun ve istediğiniz sohbet kısayolunu otomatik olarak ana ekranınızda göreceksiniz.

Eski veya az kullanılan kişileri silin

WhatsApp sohbet listesi genellikle bir kez iletişime geçilen kişilerle doludur. Sohbet listesi zamanla uzar ve kafa karıştırıcı hale gelir. Artık belirli sohbetlere ihtiyacınız yoksa, bunları WhatsApp'ta silmeli ve gerekirse kişiyi telefon rehberinden de kaldırmalısınız. Birkaç ayda bir kişilerinizi ve sohbetlerinizi gözden geçirmeyi ve bunları buna göre düzenlemeyi planlayın. Bu şekilde kişi sayınızı kalıcı olarak sınırlı tutabilir veya yalnızca gerçekten ihtiyacınız olan kişilere odaklanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.