YA HERRO YA MERRO

YA HERRO YA MERRO
Süper Lig’in zirvesini yakından ilgilendiren bir karşılaşma daha oynanıyor. Bugün Antalyaspor’u ağırlayacak Atiker Konyaspor, sahadan 3 puanla ayrılarak zirve yarışından kopmak istemiyor

Spor Toto Süper Lig’de 20. hafta heyecanı yaşanırken temsilcimiz Atiker Konyaspor, ligin formda ekiplerinde Antalyaspor’u konuk ediyor. Ligdeki son maçında Beşiktaş’a 5-1’lik skorla farklı mağlup olan yeşil-beyazlılar, Akdeniz ekibine karşı iyi bir sonuç alarak kötü gidişine son vermek istiyor. Beşiktaş mağlubiyetinin ardından Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Ümraniyespor’u 2-1 mağlup eden temsilcimiz, çeyrek finale yükselmenin moraliyle ligde karşılaşacağı Antalyaspor maçına hazırlandı. Anadolu Kartalı, bugün taraftarının da desteğini arkasına alarak Rıza Çalımbay’lı Antalyaspor’u mağlup ederek üst sıralarla bağını koparmamayı hedefliyor. Bugünkü zorlu mücadele öncesi yeşil-beyazlılar 7 puanla 7. sırada yer alırken, 31 puanlı Antalyaspor’un 5. sırada bulunuyor. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda saat 16.00’da başlayacak mücadelede hakem Serkan Çınar düdük çalacak.

12. RANDEVU

Atiker Konyaspor, bugün konuk edeceği rakibi Antalyaspor ile lig tarihinde 12. kez karşı karşıya gelecek.  Konyaspor ile Antalyaspor Süper Lig’de 11 kez karşılaşırken, bu maçlarda yeşil-beyazlıların üstünlüğü göze çarpıyor. Temsilcimiz geride kalan 11 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. 11 maç sonunda Konyaspor, Antalyaspor’a 12 gol atma başarısı yakalarken, Akdeniz ekibi ise 7 gol ile karşılık verdi. İki takım en son sezonun ilk yarısında Antalya’da oynanan lig maçında karşı karşıya geldi ve sahadan yeşil-beyazlı ekip 3-1 üstün ayrıldı.

İLK 11 DÜŞÜNDÜRÜYOR

Zorlu karşılaşma öncesinde Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın nasıl bir ilk 11 ile sahaya çıkacağı merakla bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Nejc Skubic ve Ömer Ali Şahiner sakatlığıyla sarsılan yeşil-beyazlı ekip, bu bölgeye bir çözüm arıyor. Yapılan son idmanda da Kocaman, kafasındaki ilk 11’i şekillendirmeye çalışsa da maç saatine yakın son kararını verecek.

PUSULA SPOR YAZARLARINDAN MAÇ ÖNÜ DEĞERLENDİRMESİ

DERBİ HAVASINDA

Sezonun en kritik maçı olduğunu haftalardır yazıp, söylüyoruz. Herkes de bunun bilincinde. Konyaspor, henüz ligde istediği sonuçları alamadı. Buna karşı Antalyaspor’da Rıza Çalımbay’ın gelmesiyle iyi bir çıkış yakaladı ve bulundukları konum itibariyle de bunu gösteriyorlar. Bugünkü maçla aradaki puan farkı 1’e de inebilir 7’ye de çıkabilir. Beraberlik değil ama bu maçın bir kazananı olacağını hissediyorum. Derbi havasında bir maç olacaktır. Umarım kazanan taraf Konyaspor olur. (Seda Erciş)

 

DAVETSİZ MİSAFİR

Ligin ilk sekiz haftasında üç puan toplayan sonraki on bir maçında 28 puanı sırtlayan, bu on bir maçta sadece bir beraberlik ve bir mağlubiyet alan Eto'o'lu Antalyaspor'u kendi saha ve seyircimiz önünde ağırlıyoruz. Deplasman grafiği iç saha grafiğine göre daha vasat olan kırmızı-beyazlılar ligde verdiği kötü görüntünün üzerine yakaladığı çıkışla deplasmanda da kazanmayı arzu ederek aramızdaki puan farkını yediye çıkarmanın hesaplarını yapıyor. Madalyonun diğer yüzüne baktığımızda ise Atiker Konyaspor'un beş maçta dört puan topladığını görüyoruz. Kâğıt üzerinde Çalımbaylı Antalyaspor'un galibiyete daha yakın olduğunu görsek de Kocaman'ın öğrencileri Samuel Eto'o'yu kilitleyip özellikle kendileri için ligin kilit maçı olan bu müsabakadan güçlü taraftarının da desteğiyle galip gelen taraf olacaktır. (Hasan Durucan)
 

SALDIRIN DURMADAN

Bazı maçlar vardır taktikle kazanılır, bazı maçlar vardır mücadele ile kazanılır ve bazı maçlar vardır psikoloji ile kazanılır. Antalyaspor karşılaşması da psikolojik faktörlerin ön planda olacağı bir karşılaşma olacak. Belki saha içinde yine birçok taktiksel hamle olacak, ancak Konyasporlu futbolcu kardeşlerimizin bu maçta her zamankinden daha çok TARAFTAR için oynayacağını düşünüyorum. Sezonun ilk yarısında Antalya ve Alanya'da olanlar neticesinde gerilen ortam hafta arasında Akseki'de organize edilen "Dostluk Yemeği" ile biraz sakinleşmiş olsa da, bu maçın TARAFTAR adına ne demek olduğunu futbolcu kardeşlerimiz çok net biliyorlar. O nedenle her zamankinden daha fazla isteyerek bu maçı kazanmalılar, çünkü bu maç hem puan anlamında ve aslında daha da önemlisi moral ve motivasyon anlamında bu şehir için çok ama çok önemli. Saldırın durmadan,  Bu taraftar arkanızda her zaman... (İlker Kırnaz)
 

CENTİLMENLİK DERSİ VERİLECEK

Konyaspor’un bu haftaki rakibi Konya’ya iki gün öncesinden gelip bu maçı final maçı gören Antalyaspor. Antalyaspor takımın başına Rıza Çalımbay hocanın gelmesiyle son oynadığı on bir maçta tek mağlubiyetini Bursaspor’a karşı alıp, ikisi deplasmanda olmak üzere son dört maçını da kazanıp takım olma yolunda büyük aşama kaydettiler. Böyle çok formda, ciddi bir takıma karşı Konyasporlu futbolcuların 90 dakika oyundan kopmadan yüksek motivasyonla oynayarak maçın içerisinde kalmaları çok önemli. Tabi ki daha büyük bir anlamlı görevi de Konyasporlu taraftarların fair-play ölçülerinde Antalyaspor taraftarlarına centilmenlik dersi vererek yerine getireceklerini düşünüyorum. (Şemseddin Beştav)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.