Yabancı gazeteciler EXPO'yu gezdi

Yabancı gazeteciler EXPO'yu gezdi
ANTALYA (AA) - Çin, Sırbistan, Polonya ve Romanya'dan gelen gazeteciler, Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı EXPO 2016 Antalya sergi alanını gezdi.EXPO...

ANTALYA (AA) - Çin, Sırbistan, Polonya ve Romanya'dan gelen gazeteciler, Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı EXPO 2016 Antalya sergi alanını gezdi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, botanik sergi alanı, ziyaretçilerin yanı sıra yabancı konukların da ilgi odağı oldu. Çin, Sırbistan, Polonya ve Romanya'dan gelen gazeteciler, ülkelerinde izlenimlerini paylaşmak üzere EXPO Antalya sergi alanını gezdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 22 Nisan'da açılan ve her gün binlerce kişinin gezdiği EXPO 2016 Antalya sergisi, yabancı gazeteciler tarafından da sık sık ziyaret ediliyor.

EXPO 2016 Antalya için THY'nin organizasyonuyla Antalya'ya gelen Çin, Sırbistan, Polonya ve Romanya'dan bir grup gazeteci, sergi alanının gezdi, ülke bahçeleri, bitki heykelleri ve alandaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Alanda çekimler de gerçekleştiren gazeteciler, ülke bahçeleri, Türkiye Tema Bahçeleri, Torku Çocuk Adası, Türk Hava Yolları Bilim ve Teknoloji Merkezi, Restoranlar Sokağı, Gübretaş Tarım Müzesi'ni ziyaret etti.

Bitki heykellerinin bulunduğu alanda inceleme yapan grubun, ülkelerine döndükten sonra EXPO'daki izlenimlerini aktaracakları ifade edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.