Yabancı öğrenciler Yunus Emre'yi kabri başında andı

Yabancı öğrenciler Yunus Emre'yi kabri başında andı
ESKİŞEHİR (AA) - Türk düşünürü, tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre, yabancı öğrenciler tarafından kabri başında anıldı. Yunus Emre Kültür ve Sanat...

ESKİŞEHİR (AA) - Türk düşünürü, tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre, yabancı öğrenciler tarafından kabri başında anıldı.

Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında Eskişehir Yunusemre Uluslararası Öğrenci Derneği (YUDER) tarafından düzenlenen etkinlikte, 60'dan fazla ülkeden 130 öğrenci, Yunus Emre'nin kabrinin bulunduğu Mihalıççık ilçesine gitti.

Öğrenciler ve beraberindekiler ziyarette, Yunus Emre'nin kabri başında dua ve ilahiler okudu.

Dernek Başkanı Nihat Demir, Eskişehir'de okuyan misafir öğrencilere yönelik sosyal ve kültürel çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Etkinlikler kapsamında öğrencilerle birlikte Yunus Emre'yi ziyaret ettiklerini anlatan Demir, "Yunus'un felsefesi var. Onun içindir ki derneğimize bize sevgiyi öğreten, bize kardeşliği hatırlatan, bize dostluğu anlatan Yunus'un adını koyduk. Bugün 60 dan fazla ülkenin öğrencileri ile Yunusu ziyaret ediyoruz ve tüm dünyaya inadına kardeş olduğumuzu haykırıyoruz. Şimdi her zamankinden daha fazla Yunus ve Yunus gibi sevgi tohumu eken insanları anlamaya, tanımaya ve öğretilerini öğrenmeye ve özümsemeye ihtiyacımız var." dedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.