Yabancı sendikalardan terör saldırısına tepki

Yabancı sendikalardan terör saldırısına tepki
Ankara'daki terör saldırısına yabancı sendikalarından da tepki geldi

ANKARA (AA) - Ankara'daki terör saldırısı sonrasında Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim-Bir-Sen'e, yabancı sendikalardan ve sivil toplum kuruluşlarından başsağlığı mesajları geldi.

Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye ve Türk milletinin acılarına ortak olduklarını ve terörü lanetlediklerini ifade eden yabancı sendika temsilcileri, Eğitim-Bir-Sen'e destek ve taziye mesajları gönderdi.

Aralarında Fas Milli Eğitim Çalışanları Sendikası, Filistinli Öğretmenler Birliği, Yurtdışı Filistinli Mesleki Grup ve Birlikleri, Cezayir Ulusal Öğretmenler Sendikası, Malezya Eğitim Organizasyonu, Arnavutluk Bağımsız Eğitim Sendikası, Hırvatistan Öğretmenler Sendikası, Sırbistan Sendikalar Konfederasyonu, Bosna Hersek Federasyonu İlköğretim ve Eğitim Bağımsız Sendikası, Makedonya Merkez Jupa Belediyesi Öğretmenler Sendikası, Makedonya Merkez Jupa Belediyesi Öğretmenler Sendikası ve Suriye Öğretmenler Birliği Sendikasının da bulunduğu sivil toplum kuruluşları, saldırıyı kınayarak, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Dünyanın farklı coğrafyalarından gelen destek ve taziye mesajlarına karşılık olarak Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sendikalara teşekkür mektubu yolladı.

Yalçın mektubunda, terörün en büyük insanlık suçu olduğunu vurguladı. Sendikaların gösterdiği dayanışmadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yalçın, teröre karşı birlik olma çağrısı yaptı.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.